MİLLET İTTİFAKI YARALARINI SARIYOR

* Meclis Üyesi Gürsel İnce CHP’ye geçti..

MİLLET İTTİFAKI YARALARINI SARIYOR
  • 10 September 2020, Thursday 16:15

Muğla Büyükşehir Belediyesinin ağustos ayı meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün komisyon üyeliği sayısının 9’a çıkarılması yönündeki teklifine, hukuki bir engel olmasına rağmen, kendilerine ihtisas komisyonunda üye verilmemesini gerekçe gösterip, ittifak ortağı CHP İle değil, Cumhur ittifakını oluşturan AKP ve MHP’li meclis üyeleriyle birlikte hareket ederek ‘Ret’ oyu kullanan ve ihtisas komisyonları, İmar, Plan Bütçe, Çevre ve Sağlık, Turizm, Ulaşım, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Tarım ve Hayvancılık Komisyonlarının tamamının kaybedilmesiyle CHP – İYİ Parti arasında krize neden olan, Milas Belediye Meclisi ve  Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İYİ Partili Gürsel İnce CHP’ye geçti.

Yaşanan kriz sonrasında CHP-İYİ Parti ittifakının Muğla’da yara almaması için harekete geçen iki partinin il başkanları ve genel başkan yardımcılarıyla yapılan toplantı ve görüşmeler sonucunda, Genel Merkez onayı ile Gürsel İnce’nin CHP’ye katılmasına karar verildi. Bilindiği gibi İYİ Partili üyeler, ittifak sonucunda CHP listesinden seçime girmişler, seçildikten sonra istifa ederek kendi partilerine dönmüşlerdi.

Gelişmeyi hem CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, hem de İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan doğruladılar.  İl başkanları ve genel başkan yardımcılarının istişaresi sonucunda, Genel Merkez onayıyla bu kararın alındığını söylediler.

İYİ Parti’nin büyükşehir komisyonlarında da görev almak istemesi, ancak yasa gereği sayıları yetmediğinden CHP’nin bunu Kabul etmediği biliniyordu. CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Büyükşehir’deki Ağustos Meclisi sonrası bu durum ortaya çıktığında, kendilerinin, İYİ Partili Meclis Üyelerinin komisyonlarda yer almasına karşı çıkmadıklarını, ancak yasa gereği bunu yapamadıklarını, İYİ Partili üyenin CHP’ye geçmesiyle bu sorunun halledilebileceğini kendilerine ilettiklerini, o zaman söylemişti.

Anlaşılıyor ki her iki partinin genel merkez yöneticilerinin de devreye girmesiyle, soruna bu şekilde çözüm bulunmuş.

Bu gelişmelerin yaşanmasının ardından gözler Eylül ayı Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına çevrildi. Bu toplantıda CHP gurubunun ihtisas komisyonları sayısının 7’den 9’a çıkarılması için teklif verip, bu iki komisyonu kazandıktan sonra, CHP’ye geçen Gürsel İnce’nin istifa ederek tekrar İYİ Partiye katılması bekleniyor. Böylece İYİ Parti’li üyeler de meclis komisyonlarında görev almış olacaklar.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık