Milas İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürüyor

Milas’ta, İlçe Jandarma trafik timleri tarafından ‘Trafik Haftası’ etkinlikleri kapsamında bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürüyor.

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri  bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürüyor
  • 10 May 2023, Wednesday 13:23

Her yıl mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor. Yapılan etkinliklerde başta öğrenciler olmak üzere vatandaşların trafik konusunda bilinçlenmesi, duyarlılığının artırılması için trafik bilgi ve uyarı içerikli broşür, ruhsat kabı, cetvel dağıtılıyor, afiş ile pankartlar sürücülerin rahatlıkla görebileceği yol güzergâhlarına asılıyor.

Bu kapsamda Milas İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri tarafından haftaya özel farkındalığı artırıcı, bilgilendirme ve bilinçlendirmeye katkı sağlayıcı etkinlikler yapılıyor.  İlk etkinlik Kırcağız mahallesinde traktör sürücülerine yönelik yapılırken, ikinci etkinlik ise Selimiye İlkokulu’nda öğrencilerle yapıldı.

TRAKTÖR SÜRÜCÜLERİNE REFLEKTÖR DAĞITILDI

Milas’ta İlçe Jandarma trafik timleri, traktör kazalarını önlemek amacıyla 25 reflektör dağıttı.

9 Mayıs Salı günü saat 10.00-12.00 arasında İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Kırcağız mahallesinde Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında “Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında traktör römorklarına 25 reflektör takıldı. Jandarma ekipleri, traktör sürücülerine trafik kurallarıyla ilgili bilgi de verdi.

ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

Milas İlçe Jandarması Trafik Timleri, daha sonra aynı gün Selimiye İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya gelerek trafik eğitimi verdi.

İlçe genelinde faaliyet gösteren okulları bir bir ziyaret eden trafik jandarma ekipleri, öğrencilerle bir araya gelerek trafik eğitimleri veriyor. Ekiplerin yaptığı eğitimlerin son duraklarından biri ise Milas Selimiye İlkokulu oldu. Okul bahçesine kurulan mobil eğitim aracı ile 320 öğrenci ve 21 öğretmene teorik ve uygulamalı olarak trafik konusunda eğitimler verildi.

 Düzenlenen eğitim programı ile öğrencilere genel trafik kuralları, okul servislerinde inme ve binme  kuralları, bisiklet binme kuralları, motosiklet ve skuter gibi araçlarda kask kullanımı ve önemi, araçlarda emniyet kemeri kullanmanın önemi,  trafikte görünürlük ile yaya ve okul geçitlerinde hareket tarzı konularında bilgilendirme yapıldı.

Eğitime katılan öğrenciler hem eğlendiklerini hem de trafik kuralları hakkında bilgi sahibi olduklarını söyleyerek, etkinliği düzenleyen ekipler ile katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık