Milas Kent Konseyi Başkanı Dr. Çağlayan Üçpınar oldu

Milas Kent Konseyi Olağanüstü Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda Kent Konseyi Başkanlığına Dr. Çağlayan Üçpınar getirilirken, 7 kişilik yürütme kurulu üyeleri de belirlendi.

Milas Kent Konseyi Başkanı Dr. Çağlayan Üçpınar oldu
  • 12 February 2020, Wednesday 10:09

Milas Kent Konseyi, yeni başkan ve yürütme kurulunu belirlemek üzere bir araya geldi. Saat 10.00’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda başlayan genel kurula, çok sayıda STK temsilcisi katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesi sonrasında toplantının açılış konuşmasını Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptı. Kent Konseylerinin yönetime katılışları bakımından çok önemli olduğunu belirten Başkan Tokat, “Milas Kent Konseyi de canlı ve ülkemizdeki kent konseyleri içerisinde örnek gösterilen konseylerden birisidir. Tabi ki yakın zaman içerisinde bir genel kurul yaşadık. Genel kurul sırasında ve daha sonraki süreçte Kent Konseyi başkanımızın görevden ayrılması vesilesiyle belirli bir durum söz konusu oldu. Yeni bir seçimli genel kurul yapılması ihtiyacı doğdu. Bu çerçeve içerisinde daha önce bir iki defa genel kurul toplanması ile ilgili çalışma başladı ancak o günün şartlarında ortamın uygun olmaması sebebiyle şubat ayına bırakıldı. Bu vesileyle bugün toplanmış olduk.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Divana; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Baro Temsilcisi Ozan Güngör ve Gazeteci Kemal Kaşkar seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ise temsilcilerin görüşleri alındı.
Derince Muhtarı Saldıray Çetin, Kent Konseyi’nin toplumun ortak aklını kullanmada, bilincin geliştirilmesinde katkıda bulunmak zorunluluğu olduğunu ifade ederek Türk Eğitim Sistemi ilgili kuşkuları olduğunu söyledi.
Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi Serap Türker ise, Kent Konseyi bünyesindeki çalışma gruplarının artırılması ve teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Türker ayrıca, konseyin halkın talepleri ve yerel yönetimle arasının koptuğunu belirterek yeniden halkla iç içe olabilmek için çalışma gruplarına ve gönüllülük esasına bağlı çalışma disiplini oluşturmak gerekliliğini ifade etti. Ayrıca, doğal gaz ve deprem gerçeği konusunda ciddi bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.
Boğaziçi Mahallesi Koruma ve Güzelleştirme Derneği temsilcisi Canan Çelenk ise, Kent Konseyi’nin geri dönüşüme teşvik için çalışma yapması gerekliliğini ifade etti.
Jeoloji Mühendisleri Odası temsilcisi Azmi Peker de, Kent Konseyi’nde depremsellik ile ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
Yörük Obaları Kültür Derneği temsilcisi Ayşegül Turhan Gezgin de yeni yürütme kurulunun Yörük Obaları Kültür Derneği ile birlikte çalışmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Dilek ve temennilerin sunulmasının ardından tek aday olan Dr. Çağlayan Üçpınar, oybirliği ile Milas Kent Konseyi’nin başkanı seçildi. Yürütme kurulu için ise 14 kişi aday oldu. Seçimin ardından İnşaat Mühendisleri Odası temsilcisi Ali Avcı 78, Makine Mühendisleri Odası temsilcisi Serap Türker 69, Jeoloji Mühendisleri Odası temsilcisi Cihan Uyanık 58, Milas Belediyesi temsilcisi Cemil Zeybek 54, Muhtarlar temsilcisi Aydın Can 49, Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Mehmet Nergiz 48, SMMM Odası temsilcisi Sevgi Akyol 47 oy alarak yürütme kuruluna asil üye olarak seçildiler.
Olağanüstü genel kurul, yeni başkan ve yürütme kurulunun hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık