‘Yeniden bölünüyorlar’ haberine tepki

Geçtiğimiz hafta bir yerel gazetede Milas Muhtarlar Derneği’nin bölüneceğine ilişkin haberin yayınlanması üzerine Milas Muhtarlar Derneği basın açıklaması düzenledi.

‘Yeniden bölünüyorlar’ haberine tepki
  • 12 February 2020, Wednesday 10:06

Muğla’da kurulan yeni federasyon, ortalığı karıştırdı. Daha önceki yıllarda tek olarak hizmet veren Muğla Muhtarlar Federasyonuna karşı, Milaslı başkan Mehmet Çoban’ın da yönetiminde olduğu Muğla İli Muhtarlar Federasyonu kuruldu. Yeni federasyon, örgütlenmesini tamamlayarak ilçe protokollerine ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler sırasında yapılan açıklamalara tepki gösteren Muğla Muhtarlar Federasyonu’nun başkanı Kadir Gümüş, gazetelere, ifadeleri yalanlayan açıklamalar gönderdi. Milas’ta yayınlanan bir yerel gazete ise durumu ‘Milaslı muhtarlar yeniden bölünüyor’ şeklinde yansıtınca Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Muğla İli Muhtarlar Derneği Başkanı Hayrettin Akay, üye dernek başkanları ve 50’ye yakın muhtarın katılımıyla bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı muhtarlar adına Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban yaptı. Çoban, “Daha önceden 2 derneğimizi birleştirerek demokrasinin temel taşı olan muhtarlarımızla hep birlikte derneğimizi bir çatı altında toplamış bulunmaktayız. Ortak akıl ile karar alarak daha uyumlu ve verimli çalışmanın güzelliğini yaşıyoruz. Hal böyle iken bir yerel gazetede çıkan ‘yeniden bölünüyorlar’ cümlesi derneğimizin huzurunu bozmakta olup, bu duruma neden olan kişilerin azınlıkta olmadığını tespit etmiş bulunmaktayız.” dedi.
 
Çoban ayrıca, “Milas Muhtarlar Derneği bölünüyor’ haberi, yalan haberdir. Derneğimiz üyelerinden hiç kimse gelip de istifa etmemiştir. Ayrıca derneğimizin sorunları varsa dernek binasında tartışarak kendi içimizde çözmemiz lazım iken, sosyal medyada birilerini eleştirmek ancak derneğimize zarardan başka bir şeye yaramaz.” ifadelerini kullandı.

Başkan yardımcılığını üstlendiği Muğla ili Muhtarlar Federasyonu hakkında da açıklama yapan Çoban, “24.09.2019 tarihinde genel kurul yaparak siz muhtarlardan yetki alarak federasyon çalışmalarına başladık. Muğla’da 9 dernek başkanlarıyla yapmış olduğumuz toplantıda yeni bir yol haritası çizerek Muğla ili Muhtarlar Federasyonu ismi altında Menteşe, Milas, Bodrum, Ula ve Datça dernek başkanlarıyla yola çıkarak federasyonu kurduk. Şu anda Fethiye ve Marmaris dernek başkanları üye olmak için federasyona başvuru yaptı.” diye konuştu.

Çoban sözlerini, “Mayıs ayında genel kurulumuz var. Herkes dernek başkanlığına aday olabilir. Genel kurulda kim kazanırsa kazansın bizler de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olsun.” diyerek sonlandırdı.

Daha sonra gelişmeler hakkında bilgi veren Mugla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay, kendilerinin de tek federasyon altında olmayı arzu ettiklerini, ancak daha önce kurulan Muğla Muhtarlar Federasyonu’nun kurucularının bu federasyondan ayrılmaları sonrasında, böyle bir ihtiyaç duyunca yeni Federasyon çatısı altında toplanmak için harekete geçtiklerini belirtti. Muğla’nın 13 ilçesinde 10 muhtarlar derneği olduğunu belirten Hayrettin Akay, Federasyon haline gelmek için 5 derneğin bir araya gelmesi gerektiğini, Bodrum’un istifası sonrası federasyonun olmaktan çıkacağı için 9 dernek olarak Muğla’da toplanıp, yeni federasyon kurmak için harekete geçtiklerini, Yatağan, Fethiye ve Marmaris derneklerinin de eski federasyondan ayrılarak, Menteşe, Milas, Ula, Datça, Bodrum dernekleri olarak 5 derneğin kurduğu Muğla İli Muhtarlar Federasyonu’na katılmak için genel kurul kararı aldıklarını belirterek, diğer federasyonun ise 5 derneğin altına düştüğü için federasyon olma hakkını yitirdiğini, konuyla ilgili belgeleri Muğla Valisi’ne vererek, gereken işlemin yapılmasını beklediklerini belirtti. Kesinlikle hiç bir siyasi parti, grup vb.’nin yandaşı vb. Gibi bir durumlarının olmadığını, muhtarların işlerini en iyi şekilde yapabilmesi için çalıştıklarını, kesinlikle bütün muhtarların tek federasyon ve konfederasyon çatısı altında olması gerektiğini düşündüklerinin altını çizdi. Federasyon Başkanı Akay, basın toplantısı sonrasında da katılımcı muhtarlara, yaşanan gelişmelerle ilgili ayrıntılı bilgi vereceğini belirtti ve basın toplantısını sonlandırdı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık