Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİLAS KENT KONSEYİ’NDEN KAMUOYUNA DUYURU

Milas Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük’ün başkanlıktan ayrıldığını bildirmesi sonrasında, Kent Konseyi’nden bir açıklama geldi. “Kamuoyuna Duyuru” başlığını taşıyan açıklamada, Kent Konseyi Genel Kurulu’nun 19 Kasım 2019’da toplanması kararını aldıklarını açıkladılar. Açıklamanın tamamı şöyle:

MİLAS KENT KONSEYİ’NDEN  KAMUOYUNA DUYURU

“Bilindiği üzere, 2 Temmuz 2019 tarihinde yapılan Milas Kent Konseyi Genel Kurulu’nda, Sayın Mehmet Günlük Milas Kent Konseyi Başkanlığı’na yeniden seçilmişti. Aynı Genel Kurul’da yapılan seçimle de bir Yürütme Kurulu oluşturulmuştu ve yeni dönem çalışmalarımız başlamıştı. Henüz Genel Sekreterimiz de belli olmamıştı.

30 Eylül 2019 Pazartesi günü mutad Yürütme Kurulu toplantısına geldiğimizde, Sayın Mehmet Günlük, yazılı olarak getirdiği ‘Başkanlıktan Ayrılma’ yazısını Yürütme Kurulu üyeleriyle paylaşmıştı. Nedenini anlayamamış, biz de şaşırmıştık. Dilekçesinde, ‘yalnız bırakıldığı’ ve ‘cezalandırıldığını’ söylüyordu. Milas’tan Yatağan’a tayin edilmesini mi kastettiğini sorduğumuzda, ‘hayır, kesinlikle onunla ilgili değil’ dedi. “Peki o zaman ne?” diye sorduğumuzda, bir açıklama yapmadı, örtük cevaplar verdi. Ve, ‘başkanlıktan ayrıldığımı size bildirmek için geldim’ dedi ve toplantıdan ayrıldı. Kent Konseyi Sekreteri’ne de bu durumu sosyal medya hesabından da paylaşacağını söylemiş. Toplantı bittikten sonra herhangi bir paylaşım yapmadığını gördük. Birkaç gün bekleyelim, herhalde paylaşır, ondan sonra ne yapacağımıza karar veririz dedik. Nitekim, 2 Ekim akşamı, bize verdiği istifa dilekçesini biraz daha genişletilmiş bir şekilde basınla paylaştı ve ertesi gün kamuoyunun da haberi oldu. Kamuoyuna yaptığı açıklamada da yine ‘yalnız bırakıldığı’ ve ‘cezalandırıldığı’ ibareleri aynen duruyordu.

Bu durumda, yeniden toplanan Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak, Yönetmeliğimiz gereği yapılması gerekenleri görüştük ve Kent Konseyi Başkanı Genel Kurulca Yürütme Kurulu’ndan ayrı olarak seçildiği için, 19 Kasım 2019 tarihinde Genel Kurul’a gitme kararını aldık. Arada geçen sure içinde Kent Konseyi üyelerine yazılar yazılacak ve kurumlarını kimlerin temsil edeceğini Sekreteryaya bildirmeleri istenecek. Gereken hazırlıklar yapılacak ve 19 Kasım 2019 tarihinde yapılacak Genel Kurul’da yeni bir başkan ve Yürütme Kurulu üyeleri seçimi yapılacak.

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak, Sayın Mehmet Günlük’ün Başkanlıktan ayrılma kararı ve açıkladığı gerekçeleri bizim de anlamadığımızı ve anlamlandıramadığımızı belirtmek isteriz. Çünkü, Yürütme Kurulu ve üyeleri ile herhangi bir sıkıntılı durum yaşanmamıştı. O nedenle, bu kurumda en yakın çalışma arkadaşları olarak, özellikle ‘yalnız bırakılma’ ve ‘cezalandırılma’ gerekçeleri, bizlerin ve insanların kafalarında oluşan soru işaretlerini gidermesi için, açıklanmaya muhtaçtır diye düşünüyoruz.

Değerli Milas kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

MİLAS KENT KONSEYİ

YÜRÜTME KURULU”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis