“Siyasete argo girdi”

CHP’nin geleneksel Salı toplantısında gündemi değerlendiren CHP Milas İlçe Başkanı Göktepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Buradan sana kemik de düşmez” sözünü eleştirerek, “Ülkemizde bir ‘Kemik’ muhabbeti var. Siyasete argo da girdi. Siyasetin seviyesini iyice düşürdüler” dedi. Göktepe, son gelişmelerin BOP’u yine gündeme taşıdığını belirtti.

“Siyasete argo girdi”

Milas Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Örgütü’nün geleneksel Salı toplantısı, yoğun yağış nedeniyle, diğer günlere nazaran tenhaydı. Konuşmasına 29 yıl önce bugün evine gönderilen bir bombayla şehit edilen  Prof. Dr. Bahriye Üçok’tan söz ederek başlayan CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, “Kendisini rahmetle, minnetle, saygıyla anıyoruz” dedi.

İlgin Göktepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 40.1 oranını kendisinin çıkardığını anımsatarak şunları söyledi:

“Ülkemizde bir ‘Kemik’ muhabbeti var. Siyasete argo girdi. Seviyeyi iyice düşürdüler. ‘Kemik yiyemezsin’ demek, ‘Bütün kemikleri ben yerim’ demektir. Biz zaten parti olarak kemik yemek değil; halkımıza hizmet etmek niyetindeyiz. Hızla iktidara yürüyen bir partiyiz. Onların sataşmalarına cevap vermeden yolumuza devam edeceğiz. Vatandaş neyin ne olduğunu biliyor.”

“BOP yine gündemde”

Göktepe, ödediği vergilerin nereye gittiğini sormadan, iktidarın sürekli koyduğu yeni vergiler ve cezaları ödeyip, hâlâ AKP’ye oy vermeyi düşünenleri eleştirerek;  “Her gün yeni para cezaları icat ediyorlar. Vergiyle alamadığını, arabada sigara içme cezası gibi cezalarla topluyor. Vatandaşa, cebinizdeki parayı da elinizden alacağım diyor. Arabasında sigara içenden alacağına, Meclis’te puro içen milletvekillerinden para alsın. Onlar ödeyebilecek durumdadır…” diye konuştu.

Kendi koltuğu tehlikede olan ABD Başkanı Donald Trump’ın bile Türkiye’yi ‘Ekonominizi karıştırırım’ diyerek tehdit etmesini eleştiren Göktepe, “Barış Pınarı” harekatı hakkında da şunları söyledi:

“Savaş iki devlet arasında olur. YPG ya da PKK’yı devlet mi sayıyorsun? Yoksa, Suriye’yle mi savaşa giriyoruz? Orada yine yoksulun çocuğu savaşacak, şehit düşecek.  Profesyonel asker dediler; paralı askerliği sürekli hale getirdiler… Terörist 30 yıldır orada, 2 ay eğitim almış 10 aylık askeri oraya elinde tüfekle yolluyorsun… Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi; biz Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Son gelişmeler BOP’un yine gündeme geldiğini gösteriyor. “

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık