Gereksinim ve istihdam birbirine uyuyorsa, mesele yok…

Eylül ayının sonlarında Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milas genelindeki okullarda 9 ay boyunca görevlendirilmek üzere temizlik ve güvenlik görevlisi olarak çalıştırılmak üzere Halk Eğitimi Merkezi’nde başvuran 754 kişi ile görüşülerek, 114 kişi işe alınmıştı.

Gereksinim ve istihdam birbirine uyuyorsa, mesele yok…

Ancak, İlçe Milli Eğitim bünyesindeki bir yöneticinin; “işe başlatılan 18 kişinin torpille işe alındığını ve görevlendirildikleri kurumlarda çalışmak bir yana, hiç uğramadıklarını ya da çeşitli birimlerde masa başı işlerde görevlendirildiklerini; bunlardan birinin de AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir’in yeğeni olduğunu; bu nedenle bazı okulların temizlik işlerinin aksadığını, elemanların yetersiz kaldığını, öğrencilerin hastalık tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu”  bildirmesi üzerine, konuyu araştırdık.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İŞKUR’dan isim onaylı liste geldiğini, yalnızca statüsü tutanların başvuruda bulunabildiğini ve mülakata alındığını belirterek; “114 kişiden 19’u güvenlik görevlisi, 95’i temizlik görevlisi olarak çeşitli kurumlara yerleştirildi. İş başı yapmayan ya da statüsü tutmadığı anlaşılanların yerine yedekten isim gönderilir. Bu konuda bir sıkıntı yok…” şeklinde konuştu.

Milletvekili Yavuz Demir’in danışmanından aldığımız bilgi; aylık geliri 3030 TL sınırını aşanların başvurusunun kabul edilmediği;  Yavuz Demir’in iki yeğeninden birinin durumu uygun olduğu için, lise mezunu P.D.’nin temizlik elemanı olarak işe alındığı ve Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevlendirildiği yönünde. Çünkü, Kaymakamlık Milli Eğitim için işe alınan birini de kendi bünyesindeki başka bir birimde görevlendirebiliyormuş.

Kurumların gereksinimi karşılanıyorsa, işe alınanlar uygunsa, başvurular değerlendirilirken başkalarına haksızlık yapılmadıysa, bizce de sorun yok.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık