Milas vekilharcı da coğrafi işaretli oldu

​​​​​​​Milas’a özgü ürünlere coğrafi işaretler alan Milas Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaretli ürün sayısını 9’a yükseltti. MİTSO’nun başvurusu üzerine Milas’a özgü Vekilharcı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilerek coğrafi işaretli ürünler arasında yerini aldı. Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret almayı başaran MİTSO, Milas zeytinyağının AB’den coğrafi işaretli ilk ve tek zeytinyağı olmasını sağlamıştı. MİTSO’nun daha 10 ürün için de Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu bulunuyor.

Milas vekilharcı da coğrafi işaretli oldu
  • 21 December 2022, Wednesday 10:52

MİTSO, Milas’a özgü bir yemeğe daha coğrafi işaret almayı başardı. Böylece MİTSO, coğrafi işaretini aldığı ürün sayısını 9’a yükseltti. MİTSO’nun ayrıca 10 ürün için de TPMK’de incelemesi süren coğrafi işaret başvurusu bulunuyor. MİTSO, Milas zeytinyağına AB’de coğrafi işaret almayı başararak Milas zeytinyağını AB coğrafi işaretli ilk ve tek Türk zeytinyağı olmasını sağlamıştı. MİTSO’nun sofralık bir ürün olan Milas yağlı zeytini için de AB’ye coğrafi işaret başvurusu bulunuyor.

Milas’ın coğrafi işaretli ürün sayısını 9’a yükseltmeyi başaran MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, hedeflerinin gelecek yıl coğrafi işaretli Milas ürünü sayasını 20’ye yükseltmek olduğunu söyledi. Özer “Öncelikle tarihi Milas el halılarının coğrafi işaret patentini tasfiye halindeki Sümer Holding’den devraldık. Milas’ın memecik türü zeytinlerinden erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen polifenolü yüksek zeytinyağını önce TPMK’den ardından AB’den coğrafi işaret aldık. Arkasından Milas’a özgü 6 ürünümüzü daha coğrafi işaretli hale getirdik. Bizde durmak yok. Milas’a özgü 10 ürünümüz için de başvurumuzu yaptık. TPMK’de incelemesi sürüyor. Ayrıca başka başvurularımız da olacak. Gelecek yıl hedefimiz coğrafi işaretli ürün sayımızı 20’ye çıkarmak olacak” diye konuştu.

 

Editör: Nuran Uras
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık