Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Vergi Dairesi binasını Milas’a kazandıran Mustafa Şahbaz vefat etti

Geçmiş dönem Ortakent Belediye Başkanı ve Bodrum Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Mehmet Onur Şahbaz’ın babaları, Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Numan Balaban’ın  ve Gül Şahbaz’ın kayınpederi, 1942 doğumlu emekli Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Şahbaz, nam-ı diğer Müdür Mustafa Şahbaz yaşama veda etti.

Milas Vergi Dairesi binasını Milas’a kazandıran Mustafa Şahbaz vefat etti
  • 27 February 2023, Monday 11:22

Yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeni ile uzun süredir tedavi gören Mustafa Şahbaz’ın 7 torunu bulunuyordu.

Bir dönem Milas Vergi Dairesi Müdürlüğü de yapan 3 çocuk babası, 7 torun dedesi Mustafa Şahbaz için Cumartesi günü öğle namazı sonrası Ortakent Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İYİ Parti Kalkınma ve Turizm Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda seveni katıldı.

Mustafa Şahbaz’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Ortakent Mezarlığı’nda toprağa verildi. Mustafa Şahbaz’ın eşi Gülten Şahbaz ise 2019 yılında vefat etmişti.

Gazeteci arkadaşımız Olcay Akdeniz’in Mustafa Şahbaz ile yaşadığı bir anıyı siz okurlarımızla da paylaşmak istedik.

Gazeteci Akdeniz’in sosyal medya hesabından paylaştığı anı şu şekilde;

MİLAS'IN ESKİ VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ İDİ...

“Çok üzüldüm. Ruhu şad olsun... Yıllar önce, bir gazeteci olarak kendisini yıkılan Hükümet Konağındaki Vergi Dairesinde ziyaret ettiğimde yer darlığından yakınmıştı. Ben de "Para sizde, neden yeni bir bina yapmıyorsunuz?" dediğimde "12 Eylül sonrasında getirilen tasarruf önlemlerinden yakınarak "Yeni bina yapmamıza izin vermiyorlar. Eski bina olursa onarımı için ödenek veriyorlar" demişti. Ben de kendisine eski Hükümet Konağı (şimdiki Milas Vergi Dairesi) binasını önererek "O binayı restore ettirerek kullanabilirsiniz. Hem de tarihi bir bina yıkılmaktan kurtulmuş olur" demiştim. Sevindi, heyecanlandı... Yazışmalar başlatıldı... Bir ay sonra gidip sorduğumda ise çok üzgündü; "Olmuyor kardeşim, izin vermiyorlar, yaptırmıyorlar" diye yakındı. Neden, diye sorduğumda ise "Bilmiyorum işte, Anıtlar Kurulu izin vermiyor " demişti. Yazıyı okuyabilir miyim, dediğimde ise "Yazı Mal Müdürlüğünde, git oku" dedi. Gittim ve okudum. Başvuru metninde yanlışlık yapılınca Kurul da olumsuz cevap vermiş, "şöyle şöyle yaparsanız olur" diye yol da göstermemişti... Hemen Mustafa Şahbaz'ın yanına döndüm. "Aslında yapılabiliyor. Siz başvuruyu yanlış yapmışsızın. Aslına uygun şekilde restore ederek Vergi Dairesi yapacağız" diye başvurmuş olsaydınız olumlu cevap gelirdi" dedim. Öyle heyecanlandı ki, bir anda masasından fırlayıp yanıma geldi ve bana sarıldı. Heyecandan tir tir titriyordu... Başvuru yazısını hemen oracıkta taslak olarak yazıverdim. Böyle başvurursak en çok iki ay içinde olumlu cevap gelir" dedim. Gerçekten de iki aya kalmadan olumlu cevap geldi ve binanın restorasyonu ihaleye çıkarıldı, ardından da restorasyon başladı... Restorasyon sürecinde rahmetli Mustafa Şahbaz çok ilgilenmişti... Sonuçta tarihi eski Hükümet Konağı binası onun önerimize kulak verip ilgilenmesi sayesinde yıkımdan kurtulmuş ve belki de Türkiye'nin en güzel Vergi Dairesi binası olmuştu... Ruhu şad olsun...”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis