Milas Zabıtası’ndan dev operasyon

​​​​​​​Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde halkın manevi duygularını istismar ederek para dilenen vatandaşlara yönelik eş zamanlı uygulama gerçekleştirdi.

Milas Zabıtası’ndan dev operasyon

Milas Belediye Zabıta Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen uygulamaya Milas Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü, Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Milas İlçe Jandarma Komutanlığı da destek verdi.

“İdari İşlem Uygulandı”

Gerçekleştirilen uygulamada yakalanan altı yetişkin üç de çocuk dilenci Zabıta merkezine getirilerek haklarında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33 maddesine istinaden idari para cezası uygulandı.

“Milas’ın Her Noktasında Operasyon Yapıldı”

28 Mayıs Cuma günü, 19 Mayıs Bulvarı, 23 Nisan ve Halilbey Bulvarları, Avşar Mahallesi, Boğaziçi Mahallesi, Karayolu kavşakları, ilçe merkezi, Atatürk Bulvarı, Kadıağa Caddesi, Ulusal Egemenlik Caddesi ve Cumhuriyet Caddesinde ikişer ve üçerli gruplar halinde kucaklarında küçük çocuklarla halkın manevi duygularını istismar ederek para isteyen, para verilmediği takdirde ise vatandaşlara hakaret ettikleri belirlenen dilencilere karşı eş zamanlı uygulama gerçekleştirildi.

Milas Belediyesi Zabıta Müdürü Salim Tanış’ın koordine ettiği uygulamada çok sayıda zabıta personeli katıldı. Dilencilik esnasında yakalanan şahıslar Milas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne getirilerek üzerlerinden çıkan paralara el konuldu ve Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulandı. Uygulamaların haftanın belirli zamanlarında rutin olarak yapılacağı belirtildi.

“Temiz Duyguların Sömürülmesine Müsaade Etmeyeceğiz”

Gerçekleştirilen geniş kapsamlı uygulama ile ilgili konuşan Milas Belediyesi Zabıta Müdürü Salim Tanış, “Zabıta Müdürlüğümüze ait ihbar hattına araç sürücülerinden ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler vardı. Bu sorunların çözümüne yönelik geniş kapsamlı bir uygulama gerçekleştirdik. Hiçbir şekilde yurttaşlarımızın temiz duygularını sömürerek ve kucaklarında bulunan çocukları istismar ederek menfaat sağlamaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Bu uygulamaya katılan ve destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi. Ayrıca Tanış, dilencilik yapan vatandaşlara, bir daha dilencilik yapmamaları şartıyla Milas Belediyesi’nin imkanları dahilinde sosyal yaşamlarında yardımcı olunabileceğini belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık