Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Nedir şu cahil şoförlerden çektiğimiz?

Milas Güllük'te oturanlar bilir; eskiden beri önce Güllük içindeki limana, daha sonra yeni limana feldspat (Ak maden) taşıyan kamyonların yol açtığı kirlilik ve toz uzun yıllar şikayet ve dava konusu oldu. Biz de gazete olarak, Koçakışla köyünden, emekli öğretmen Selahattin Akyol'un açmış olduğu davayı yakından izleyip haber yapmıştık. 

Nedir şu cahil şoförlerden çektiğimiz?

Dava biteli yıllar oldu. Epeydir bu konuda belirgin bir şikayet de gelmiyordu. Geçen hafta bir tanıdığımla Güllük Limanı'na ziyarete gittiğimizde, Liman yolunda gördüğüm manzara gerçekten canımı sıktı. Önümüzde hızla giden bir kamyon yüklediği feldspat madenini üstünü örtmeden taşıyor ve viraj aldıkça rüzgardan uçuşan tozlar sağa sola savruluyordu. Yol kenarında, eskisi kadar olmasa da biriken maden tozlarının ve kamyonun fotoğraflarını çektim. 

Liman yetkilileri de kendilerinin bu durumdan çok şikayetçi olduğunu söylediler; hatta limanının girişine kadar madeni üstünü örterek getiren kamyonların bile girişten sonra hemen üstlerini açıp gemiye kadar öyle geldiklerini ve bu yüzden kısa mesafe içerisinde uçuşan maden tozlarının limanı kirlettiğini belirtiler. Limandan ve yol kenarından düzenli olarak topladıkları tozları, limanın karşısında kısa süre depolayıp, daha sonra Gültur Şirketi'nin depolama alanına taşıtıyorlarmış.

Konuyu daha önce davalık olan taşıma kooperatifinin yöneticileriyle de konuşmuşlar. Şoförleri uyarıp bilgilendirdikleri halde, cahil, bilinçsiz ve sorumsuz davranan sürücülerin, kurallara uymamasından kendileri de şikayetçiymiş.

Bu durumda; özellikle pandemi döneminde, sıradan yurttaşlara ceza kesmeye çok hevesli görünen görevlileri (Zabıta, Jandarma ve Polis'i) bu konularda da gözü açık ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz.

Güllük tır otoparkı gibi

Yaz - kış Güllük'ün girişine yakın, özellikle futbol sahası çevresinde park etmiş çok sayıda tır görmeye alışkınız.

Ancak geçen hafta, Milas'a gitmek için dolmuş durağına giderken, okulun hemen önündeki durağın önüne park etmiş metrelerce uzunluktaki tırı görünce sinir oldum. Çünkü durakta duran birinin dolmuşu, dolmuş şoförünün de duraktakileri görmesi bu yüzden imkansızdı. Mecburen caddeye çıkarak, yolun ortasında dolmuş bekledim ve dolmuşa bindikten sonra bu tırı şikayet edeceğimi belirttim. Tırın önden ve arkadan çektiğim fotoğrafını bu haberle birlikte paylaşıyor ve yine yetkilileri göreve çağırıyorum.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık