Milaslı hayvan severler Atapark’ta buluştu

Sokak hayvanları, Milas ve Güllük hayvan barınakları yararına Milas’ta düzenlenen etkinliğin ana buluşma noktası Atapark’tı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin kurduğu Milas Patileri, Milas Doğa Bisiklet Kulübü, Sinners  Motorsiklet Kulübü, Klasik Araba Kullanıcıları, Açı Çocuk Kulübü,  hayvan severler, ilk – orta okul öğrencileri Atapark’ta düzenlenen kermeste renkli görüntüler oluşturdular.

Milaslı hayvan severler Atapark’ta buluştu

Sabah önce Milas Hayvan Barınağı’na giden hayvan severler, burada yetkililerden bilgi alıp, hayvanları sevdiler. Sinners Motorsiklet Kulübü üyeleri de barınağa üç çuval mama bağışında bulundular. Ardından Atapark’ta stantlar oluşturulmaya başlandı.

Milas’taki hayvan severlerin sözcüsü Meliha Tekin ve Güllük Hayvan Barınağı Gönüllülerinin sözcüsü Sabiha Daştemir, Kaymakamlığa ve Milas Belediyesi’ne verdikleri destek için teşekkür ederken, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çayırlı ve Hüseyin Çöllüoğlu da Atapark’taki etkinliğe katıldılar.

İyi Parti ilçe yöneticileri ve Sinner Motorsiklet Topluluğu üyeleriyle, sahiplendirilmek için getirilen köpek yavrularını seven Mehmet Çayırlı, “Dünya  sadece bizler için değil; hayvanlar bitkiler de var. Bu anlamda herkese sorumluluk düşüyor. Hayvanların en fazla istediği şey sevgi. Biz onlarsız olamayız, onlar da bizsiz olamazlar” diye konuştu.

Veterinerlik Fakültesi’nin öğrencileri

Milas’taki Veterinerlik Fakültesi’nin öğrencilerinin kurduğu Milas Patileri Topluğu’nun sözcüsü ikinci sınıf öğrencisi Mustafa Çakır, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik ve okulu hakkında şu bilgileri verdi:

“Okulumuzun birinci sınıfında 50, ikinci sınıfta 40 öğrenci var. Öğrencilerden 70’i topluluğumuza üye. Kampüs içinde ve Milas genelinde hayvanların beslenmesi ve tedavisi için çalışıyoruz. Kampüs içine kedi kulübeleri yaptık. Çevresini tel örgüyle kapatıp, kapalı bir alanda beslenmeleri ve tedavileri için uygun bir alan oluşturmayı amaçlıyoruz. Milas genelinde de sokak hayvanlarına anti – parazitel uygulama yapıyoruz.”

Kampüse hayvan hastanesi gerekiyor

Koordinatör akademisyen Yardımcı Doçent Dr. Kemal Aksoy, Milas Patileri Topluluğu’nun talepleri ve programları doğrultusunda, Rektörlük ile iletişime geçtiklerini ve bunları yaşama geçirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Şu anda fakültemizde hastane yok. Önümüzdeki yıl klinik çalışmalar başlıyor… Kısırlaştırılacak hayvanlar için Milas Hayvan Barınağı’na başvuruyoruz. Özel kliniklerle anlaşma yapıp, onlardan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Bakım Merkezi’nden destek alıyoruz. Onların altyapısı daha iyi durumda. Bünyemizde hastane açılıp ve klinik çalışmaları başladığında, ameliyat, kısırlaştırma gibi tedavileri biz de uygulayabileceğiz. Şimdi basit pansuman ve tedavileri yapabiliyoruz.”

Atapark’ta akşamüzerine kadar süren etkinlikler kapsamında  Merkez ve Sakarya İlkokullarının velileri de Milas Patileri Topluluğu ile stantta çeşitli yiyecekler satışa sunarken, bazı hayvan severler de çocukların yüzlerini sevimli dostlarımıza benzeterek boyadılar. Öğrenciler ve yurttaşlar stantlardan bol bol alışveriş yaptı.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık