Milaslı öğretmenler Disleksi konusunda yurtdışında eğitim aldı

Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal öncülüğünde ilçemizde görev yapan 8 öğretmen, İtalya Roma Temple Üniversitesinde; Disleksi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite konularında eğitim aldı.

Milaslı öğretmenler Disleksi konusunda yurtdışında eğitim aldı

26 Mayıs-1 Haziran 2019 tarihleri arasındaki eğitime; 23 Nisan Ortaokulu, Ören Ortaokulu, Fatih İlkokulu, Selimiye Ortaokulu, Ovakışlacık Ortaokulu ve Kıyıkışlacık Ortaokulu öğretmenleri katıldı.

Milas Milli Eğitim Müdürlüğüne ait AB Erasmus projesi kapsamında sürmekte olan “Öğrenme Güçlüğü Bir Hastalık Değildir” isimli projede daha önce İspanya’da eğitim alınmıştı.

İtalya’daki kursta; Öğrenme Güçlüğü çeken ilk ve ortaokul öğrencilerinin tespit edilmesi, tanı koyulması üzerine yapılacak çalışmalar ve bu öğrencilere uygulanacak yöntem ve teknikler üzerine önemli etkinlikler yapıldı. Ayrıca disleksi, disgrafi, diskalkuli, dispraksi, dikkat eksikliği, bireysel eğitim programı ve kaynaştırma eğitimi ile ilgili Avrupa’da yapılan uygulama örnekleri incelendi.

Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürü İsa Bal öncülüğündeki heyet, Roma büyükelçimiz Murat Salim Esenli’yi de ziyaret etti. İsa Bal, büyükelçilik ziyareti sırasında Milas hakkında tarihi ve kültürel konularda bilgilendirme yaptıktan sonra hatıra fotoğrafı çekildi.

Projenin İspanya ve İtalya eğitimlerini tamamlayan proje koordinatörü Alirıza Kozak, 1-9 Temmuz 2019 tarihlerinde Çekya’nın başkenti Prag’ta yapılacak 3.kurs için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık