Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas’ta 1 savcı meslekten ihraç edildi

​​​​​​​Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun FETÖ ile iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç ettiği 11 yargı mensubunun içinde, Milas’tan da bir savcı olduğu öne sürüldü.

Milas’ta 1 savcı meslekten ihraç edildi

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından FETÖ ile başlatılan mücadele kapsamında; geçtiğimiz günlerde 11 hakim ve savcı daha meslekten ihraç edildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, bu hafta Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen hakim ve savcılar için toplandı. 4 gün süren Genel Kurul toplantısında, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu ankesör aramaları, HTS geçmişe dönük arama ve sinyal kayıtları ve tanık beyanları ile tespit edilen hakim ve savcıların meslekten ihraçları görüşüldü. Özlük dosyasındaki bilgiler, HSK’ye intikal eden ihbar ve şikayetler, yürütülen soruşturmalar, sosyal çevre araştırması, HTS verileri üzerinde yapılan çalışma analizleri, emniyet analiz raporları, FETÖ’nün yargı yapılanmasına ilişkin açılan soruşturma ve kovuşturmadaki ifadeler ile ilgililerin savunmaları doğrultusunda toplam 11 hakim ve savcının meslekten ihraç edilmesine karar verildi.

Sabah Gazetesi ise, kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre ihraç edilen isimleri paylaştı. İddiaya göre; meslekten ihraç edilen savcıların arasında Milas’ta bir süredir görev yapan Cumhuriyet Savcısı Cihat Kurt’un da olduğu öne sürüldü.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis