Zeytinde bolluk yılı..

Bu sene zeytin ağaçlarında müthiş yoğunlukta çiçek var. Konunun uzmanları ve tecrübeli Milaslılar, bu yıl büyük bir kuraklık ya da afet olmazsa, çok bol zeytin olacağını söylüyorlar.

Zeytinde bolluk yılı..

Ziraat Mühendisi, eski Milas Beledyesi Park ve Bahçeler Müdürü Özçelik Aral, “bu yıl zeytin ağaçları çok yüklü. Ben, böyle bir durumu en son 1972 yılında yaşamıştım. Yani 50 yıldır bu kadar güzel çiçek açmış zeytin ağaçları görmedim. İnşallah büyük bir aksilik olmazsa, bu sene çok güzel verim olacak” derken, zeytinci bir aileden gelen MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de, “çok güzel çiçeklendi ağaçlar. İnşallah büyük bir fırtına ya da kuraklık olmazsa, bu sene güzel mahsul alınacak. Zeytin ve zeytinyağcılar için güzel bir yıl olur inşallah” dedi.

İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu da, “evet, bu sene çiçeklenme çok güzel. Kışın sert geçmesinin zeytine her zamanki gibi faydası oldu. Biz de bütün çiftçilerimize yönelik zeytin hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele konusunda neler yapılması gerektiğini sürekli paylaşıyor ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Haziran ayına kadar aşırı bir yağış ya da kuraklık da meteorolojiye göre görülmüyor. Bu sene zeytincinin yüzü gülecek diye düşünüyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık