Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

 Milas’ta 19 Mayıs, çelenk sunumuyla kutlandı!..

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102.yılı Milas’ta kutlandı.

 Milas’ta 19 Mayıs, çelenk sunumuyla kutlandı!..
  • 19 May 2021, Wednesday 12:55

Bayram kutlaması 19 Mayıs Çarşamba günü Saat 09.30’da Milas Atapark’ta Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Milas protokulu, resmi kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve halkın katılımıyla gerçekleşen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın sunuculuğunu Beden Eğitimi Öğretmeni Filiz Beycur yaptı.

Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin sunulması sonrasında saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesiyle başlayan kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milas Gençlik ve Spor Müdürü Durmuş Tayfun Uslu yaptı. Uslu, konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, Protokolün değerli üyeleri, değerli katılımcılar, sayın basın mensupları, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Millî mücadelemizin başlangıcının sembolü olan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaşlarının 102 yıl önce Samsun’a çıktığı 19 Mayıs tarihini “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”, 15-21 Mayıs tarihleri arasında yer alan haftayı da “Gençlik Haftası” olarak coşkuyla kutluyoruz.

Ülkemizi gençliğimizle birlikte muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışmak ve geleceğe emin adımlarla yürümek zorundayız.

Şüphesiz, toplumları ayakta tutan en önemli unsurlardan birisi de geleceğin mimarları genç nesillerdir. Genç kuşakların yetişmesine büyük önem veren milletler daima ileriye gitmiş ve geleceğe umutla bakmışlardır. Gençler; yakın gelecekte, yönetici, siyasetçi, eğitimci, bilim adamı, sanatçı, sporcu ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, milletimizi her alanda temsil edeceklerdir.

Gençliğimizin her bakımdan iyi yetiştirilmesi, spora yönlendirilmesi, kafa ve beden sağlığı ile kötü alışkanlıklardan uzak tutulması açısından büyük önem arz etmektedir.
Kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan,
demokrasiye inanan, çalışkan, üretken ve sporu seven genç nesiller yetiştirmek
hepimizin toplumsal sorumluluğu ve görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz Milletimizin ve Milaslı hemşerilerimin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını” içtenlikle kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu
Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm
kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla, minnetle
anıyor, geleceğimizin mimarı olacak genç kardeşlerime sevgi ve saygılarımı
sunuyorum”

Konuşma sonrasında Milas Gençlik Merkezi gönüllüsü Celal Baş, Nutuk isimli şiirini okudu.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının son bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı Beden Eğitimi Öğretmeni Filiz Beycur tarafından okundu.

Okunan bu kutlama mesajı ile Milas’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması sona erdi.

Alternatif kutlama

Milas Kaymakamlığınca düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programının tamamlanmasından sonra ikinci bir bayram kutlaması daha gerçekleştirildi.

Milas CHP Parti ilçe yönetimi, Milas İYİ Parti ilçe yönetimi, Milas Atatürkçü Düşünce Derneği, Milas Cumhuriyet Kadınları Derneği yöneticilerinin katıldıkları kutlama etkinliğinde sunumu Milas CHP ilçe yönetim kurulu üyesi Bekir Perçin yaptı.

Atatürk Anıtına çelenk konulması sonrasında saygı duruşu ve istiklal Marşının söylenmesiyle kutlama sona erdi.                                          

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis