Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas’ta 680 yapı yıkılacak

Cumhuriyet Halk Partisi’nin haftalık Salı toplantısına katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Tokat, yapı kayıt belgesi iptal olan yaklaşık 1000 yapıdan 680’inin önümüzdeki günlerde yıkılacağını dile getirdi. Tokat, “Vatandaşla belediyeleri karşı karşıya getirmek gibi düşünceleri var. Bir yandan bizİ 680 binanın yıkılması için sıkıştırıyorlar, bir yandan da vatandaşa 2. imar barışı beklentisi oluşturuyorlar.” diyerek hükümete tepki gösterdi.

Milas’ta 680 yapı yıkılacak

YUNUS ERMAN DOĞRUYOL/ Önder Haber

Cumhuriyet Halk Partisi’nin haftalık toplantısı parti binasında öğle saatlerinde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya yaptı. Çetinkaya, 1 Haziran’da düzenlenen dayanışma yemeğine katılımlarından dolayı CHP’li üyelere teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’de kullandığı ifadelere ilişkin CHP Milas Kadın Kolları ile birlikte şikayetçi olduklarını belirten Çetinkaya, “Bu konunun takipçisi olacağız. Anayasal hakkımız olan; insanca yaşam, kişisel hak ve özgürlüklerimize saldırılara hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz ve bu konuda hiçbir zaman susmayacağız.” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, birlik ve dayanışma yemeğine olan katılımdan memnuniyet duyduğunu belirtti. Yemekten elde edilen gelirin, partiye alınması planlanan yeni aracın finansmanında kullanılacağını belirten Tokat, “Şimdiye kadar yapılan bu tür yemeklerin en kalabalığı ve en düzenlisi bu oldu. Çevre ilçelerden gelen arkadaşlarımız da bunu gördüler ve ifade ettiler.” diye konuştu. Tokat, elde edilen gelirden artan bir miktar paranın kullanılarak bir bina daha tutmak istediklerini dile getirdi.

CHP binası CİMER’e şikayet edilmiş

Başkan Tokat, CHP’nin Arastapark’taki parti binasının mülkiyetinin Milas Belediyesi’ne ait olması nedeniyle bir takım eleştiriler aldıklarını belirterek, “Buranın ihaleleri yeni yapıldı. Partimiz ihalelere girdi ve ihaleyle buraları aldı. Bazı işi gücü olmayan, sadece bunlarla uğraşmayı kendine gelenek etmiş kişiler, bizi CİMER’e şikayet etti. Yasal çerçevede, her şey mevzuata uygun olarak yapılıyor. Burada ve beldelerimizde parti binalarıyla ilgili ihaleler devam ettikçe partimiz ihalelere giriyor ve ihaleyle alıyor.” diye konuştu.

Milas’ta 680 yapı yıkılacak

Başkan Tokat, önümüzdeki süreçte Milas’ta 680 yapının yıkılacağını söyledi. Tokat, “Seçimin yaklaştığının en net göstergesi bu. İmar Barışı diye saçma bir şey çıkardılar, paralarını aldılar. Sonra da yapı kayıt belgelerini iptal ettiler. Şimdi diyorlar ki, belediye yıksın. İçişleri ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan müfettişler geldiler, bir takvim belirledik. Muğla’da belediyeler takvim uygulamasıyla ilgili biraz ağırdan davrandılar. Yapı Kayıt Belgesi tamamen bakanlığın uydurduğu ve belediyeyi devre dışı bırakmak, vatandaşın parasını almak için belediyeye inisiyatif bırakılmayan bir konuydu. Şimdi parayı aldılar, olmayınca belediye yıkacak deniliyor.” ifadelerini kullandı,

Milas’ta yaklaşık 1000 adet yapı kayıt belgesinin iptal edildiğini sözlerine ekleyen Başkan Tokat, “İmar Barışı’na bir madde konuldu. Bir yanlışlık olursa para yanar diye. Amaç para toplamak olduğu için. Bu vatandaşların yapı kayıt belgesi iptal olunca parası yandı. Bunların yıkılması isteniyor. Sanırım bir takım vatandaş kendisi halletmiş. Bir kısmı mahkemelik olmuş. Şu anda 680 tane yıkılması acil olarak istenen yapı var. Bir ek süre istedik ve dün itibariyle tamamladık. Artık yıkıma geçme durumundayız. Yıkmazsak 680 tane ayrı ayrı yargılama durumunda kalacağız.” dedi.

Tokat, “Seçim geliyor. Vatandaşla belediyeleri karşı karşıya getirmek gibi düşünceleri var. Bir yandan bize 680 binanın yıkılması için sıkıştırıyorlar, bir yandan da vatandaşa 2. imar barışı beklentisi oluşturuyorlar. Bakanlık çıkıp böyle bir düşüncemiz yok dese, vatandaş bilgilenmiş olur. Böyle bir açıklama da yok...” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis