Milas’ta ilk: Tarım alanları zirai drone ile ilaçlandı

Milas Ziraat Odası girişimleri ile Milas’taki zeytinlik ve ekili tarım alanlarında zirai insansız hava aracı ile ilaçlama çalışması gerçekleştirildi. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmenin önemine vurgu yapan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milaslı çiftçilerden talep geldiği takdirde çiftçilerin zirai drone hizmetinden uygun koşullarda yararlanabilmeleri için çalışma başlatabileceklerini söyledi.

Milas’ta ilk: Tarım alanları zirai drone ile ilaçlandı

Milas Ziraat Odası, Milaslı çiftçilerin tarımsal alandaki teknolojik gelişmeler ve imkânlar hakkında bilgilendirilmeleri için etkinlik düzenledi. Milas Ziraat Odası ve MİZO kuruluşu olan MİZOTAR’ın organizasyonuyla Milas’a gelen Huma Flyagro firması yetkilileri, zirai drone kullanarak kırsal mahallelerdeki bazı mısır tarlalarında ve MİZO bahçesindeki zeytinlikte ilaçlama gerçekleştirdi. Zirai insansız hava aracı, mısır tarlalarında koçan kurduna, zeytin bahçesinde de zeytin sineği zararlısına karşı havadan ilaç püskürttü.

Zirai drone ile ilaçlama faaliyetine ilgi gösteren çiftçilere,  zirai insansız hava aracının etkinliği, kullanım alanları ve avantajları anlatıldı.

MİZOTAR Müdürü Mehmet Emin ince, MİZOTAR personeli, Milas Ziraat Odası Ziraat Mühendisleri Abdullah Öz ve Yusuf Ören de zirai drone ile yapılan ilaçlama çalışmasını yakından gözlemleyerek, zirai drone olanakları hakkında bilgi aldı.

Öncelikle zaman, maliyet ve performans bakımından avantajlar sunan zirai insansız hava aracının özellikle ilaçlamanın pek mümkün olmadığı arazi koşullarında kullanılabileceğini söyleyen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milaslı çiftçilerden talep geldiği takdirde, çiftçilerin zirai drone hizmetinden uygun koşullarda yararlanabilmeleri için çalışma başlatabileceklerini duyurdu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık