Milas'ta turizm amaçlı yapay köy kuruluyor

Ağaoğlu ve Net Holding’in Dörttepe Mahallesi  Hasanbağ Mevkisi’nde kuracağı ‘mega kasaba’nın yankıları sürerken, başka bir şirketin Milas-Ören arasında kalan, ancak yeri tam olarak verilmeyen bir bölgede ‘Başka Köy’ adıyla yapay köy oluşturacağı ortaya çıktı. Turizm amaçlı yapay köydeki köy meydanının bile planlaması tamamlanırken, projede bağ evleri ve tarlalar ön plana çıkarıldı. 1 milyon 300 bin metrekarelik rojede, 507 bin metrekarelik tarım alanı ve 21 bin metrekarelik bir alana yayılmış tarım gıda işletme atölyeleri bulunacak. Tarla satın almayan vatandaşlar, ‘Başka Köy’deki çeşitli tarla ve meyve bahçelerinde üretime katılabilecek.

Milas'ta turizm amaçlı yapay köy kuruluyor

Yunus Erman Doğruyol/ ÖNDER Haber

İstanbul merkezli Two.B. isimli bir firma, Başka Köy adını verdikleri bir projeyi tanıttı. Konumu tam olarak belirtilmese de ‘Çökertme’ye 25, Milas-Bodrum Havalimanı’na 24 dakika olarak’ ifade ediliyor. 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda, 507.000 metrekareliktarım arazisi, 21.000 metrekarelik tarım gıda işletme atölyesi bulunan yapay köy projesine ‘Başka Köy’ adı verildi.  Projenin tanıtım dosyasında, “Ormanlarla çevrili yemyeşil bir vadi içerisinde kurulan Başka Köy’de dilediğiniz kadar bahçeye sahip olabilir, doğallığın tadını çıkarabileceğiniz bağ evleri ve Başka Köy’ün sunduğu renk seçenekleriyle oluşturabileceğiniz tinyhouse’larda yaşayabilirsiniz” denildi. Tanıtım dosyasında ayrıca, Başka Köy sakinlerinin, Başka Köy’ün koyduğu kurallarla korunacağı bildirildi.

Yaptığımız araştırmada, firmanın verdiği tarife uyan bölgede, Çiftlik Mahallesi’nde uzunca süredir bir firmanın arazi topladığı bilgisine ulaştık. Ancak henüz bir inşaat faaliyetinin başlamadığı da, aldığımız bilgiler arasında.

Projede bir köy meydanının bulunacağı ve bu meydanda çeşitli sosyal alanlar bulunacağı ifade edilirken, projenin tamamlanmasının ardından heykel, marangozluk, seramik ya da resim atölyelerinin sunulacağını, açık hava sinemasından, golf, yoga ya da yürüyüş parkurlarına kadar  tüm imkanların sağlanacağı belirtildi. Atölyelerin arasında, “Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi, Süt ve Süt Ürünleri Atölyesi, Salça Üretimi Atölyesi, Zeytinyağı Soğuk Sıkım Atölyesi, Meyve & Sebze Kurutma Atölyesi, Makarna & Ekmek Atölyesi bulunacağı da kaydedildi.

‘Başka Köy’ projesine katılan ancak tarla satın alamayan vatandaşların, Başka Köy’ün meyve bahçelerinde de üretime katılabileceği belirtiliyor. Proje sahası içerisinde 7,5 dönümlük üzüm bağı, 30 dönümlük karadut bahçesi, 27 dönümlük nar bahçesi, 22 dönümlük portakal bahçesi ve 16 dönümlük limon bahçesi bulunuyor.

Şirketin internet sitesinde ise, projenin 1.300.000 metrekarelik alanda, Türkiye’deki ilk doğal yaşam köyü olduğu vurgulandı. Paylaşımda, “Tüm kuralların baştan belirlendiği ve asgari müştereklerde bir araya gelebilen naif, saygılı, belli bir kültür düzeyine ulaşmış 226 aileden oluşan Başka Köy; şatafatlı ve lüks kavramlardan uzakta, fakat konfor ve güvenlik alanlarının sağlandığı bir yaşam mekânı sunuyor.” denildi.

Bu proje, bölgede yaşayan vatandaşlardan tepki çekerken, şirket bölgeden arazi toplamaya devam ediyor.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık