“Çiftçi durursa Türkiye durur”

​​​​​​​Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi’ projesi kapsamında Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Milas’ta 342 üreticiye makine-ekipman dağıtıldı. Ziraat Odası binasının bahçesinde düzenlenen teslim töreninde konuşan çiftçi Celal Karataş, “Üretmek dışında bir şansımız yok” ifadelerini kullandı.

“Çiftçi durursa Türkiye durur”

Milas Ziraat Odası binasının bahçesinde düzenlenen törene AKP Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, AKP İl Başkanı Kadem Mete, AKP ve MHP ilçe başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile üreticiler katıldı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, üreticiler adına Celal Karataş’ın konuşmasıyla devam etti. Karataş, üreticilere verilen %50 hibe makine desteğinden faydalandığını ve tüm üreticileri devletin verdiği desteklerden faydalanmaya davet etti. “Üretmek dışında şansımız yok” diyen Karataş “Biz durursak Türkiye durur.” İfadelerini kullandı.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da konuşmasında makine ekipman desteğinde emeği geçenlere teşekkür ederek, müracaat eden üreticilere hazırlık aşamasında verdikleri destekleri anlattı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise, “Muğla geneli 1056 üreticiye 18 milyon liralık yatırımın 9 milyon 133 bin 366 lirasını destek olarak veriyoruz. Bugün Milas İlçesinde 342 üreticiye makine-ekipmanlılarını teslim ediyoruz. Sadece ekipman desteği değil birçok yatırım desteği verdiğimiz kırsal kalkınma yatırımları ile ilgili 20 milyon liraya yakın destek verdik. Makine ekipman desteğinde başat ilçe Milas olup 342 üreticimize toplam makine tutarı 5.063,183 liranın 2.533,592 lirasını destek olarak verdik. İkinci sırada Yatağan üçüncü sırada Seydikemer ilçesi geliyor.” dedi. Üreticilerin verilen desteklerden haberdar olmalarını vurgulayan Saylak, “Destekleri birbirimize duyuralım, katılımı arttıralım” diye konuştu.

AKP Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise, “İlimiz genelinde Tarım ve Orman Bakanlığımızın başvuran üreticilerimize yönelik makine ve ekipman hibelerimizi Milas’ta 342 çiftçimize törenle dağıttık. Hükümetimizin her alanda üreticilerimize destekleri artarak devam ediyor.” diye konuştu. Etkinlik, üreticilere makine-ekipman dağıtımı ve ikramla son buldu.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık