MİLAS'TAN AZERBAYCAN'A ZEYTİNYAĞI, BAL VE BALIK İHRACATI DEĞERLENDİRİLDİ

            Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Azerbaycanlı konuklarını ağırladı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Reşit Özer'in geçen yıl TOBB heyeti ile yapılan Azerbaycan ziyareti sırasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de tanışarak Milas'a davet ettiği Ferahim Mahmadov ailesiyle birlikte MİTSO'yu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Milas'tan Azerbaycan'a zeytin, zeytinyağı, bal ve balık ihracatı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

MİLAS'TAN AZERBAYCAN'A ZEYTİNYAĞI, BAL VE BALIK İHRACATI DEĞERLENDİRİLDİ
  • 30 March 2022, Wednesday 9:59

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Bakü'de tanışarak Milas'a davet ettiği Azeri konukları Ferahim Mahmadov, oğlu Sabuhi Mahmadov ve kardeşi Ferec Mahmadov'a  Milas'ın tarım ve hayvancılık ürünleriyle tarihi ve turistik yerlerini tanıttı. Milas'ın  önemli bir zeytin, zeytinyağı, bal ve balık üretim merkezi olduğunu anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer  "Milas zeytinyağımız AB'den coğrafi işaret almış ilk ve tek Türk markasıdır. Ayrıca Milas'ımızın çam balı üretimi, kültür balığı üretimi de çok önemli bir seviyededir. Bu ürünlerimizi, kardeş ülkemiz Azerbaycanlı dostlarımız almak isterlerse MİTSO olarak yardımcı oluruz. Sizi markalı ve AB coğrafi işaretli zeytinyağı üreticilerimizle, balık ve balık üreticisi üyemiz olan firmalarımızla buluştururuz" diye konuştu. Özer, Azeri konuklarına coğrafi işaretli Milas zeytinyağı ve Hekatomnos Anıtmezarı tabağı armağan etti.

            Azerbaycanlı konuk Ferahim Hamadov da gösterdiği konukseverlik nedeniyle MİTSO Yönetim kurulu Başkanı Reşit Özer'e teşekkür ederek Azeri işadamlarının kardeş ülke Türkiye ile ticari işbirliğinin daha da geliştirilmesini arzu ettiklerini belirterek kendilerinin de Milas'tan Azerbaycan'a başta zeytin ve zeytinyağı olmak üzere bal ve balık ticareti yapmak için girişimde bulunacaklarını belirtti ve Özer'i Azerbaycan'a davet etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık