Silahla ateş edilen Akdeniz Foku öldü

Milas’ın Türkevleri Mahallesi sahilinde 13 gün önce ateşli silahla vurulmuş şekilde bulunan Akdeniz foku, yaşamını yitirdi.

Silahla ateş edilen Akdeniz Foku öldü
  • 30 March 2022, Wednesday 11:37

Ören Sahil Güvenlik ve Emniyet Timleri, 18 Mart 2022 tarihinde saat 15:30 sıralarında Türkevleri Mahallesi’nde sahile vurmuş ve ağır yaralanmış şekilde bir Akdeniz foku tespit etti. Timler, konuyla ilgili Akdeniz Koruma Derneği’ni de bilgilendirdi. Fok üzerinde yapılan ilk incelemede durumunun ağır olduğu ve kasıtlı şekilde yaralandığı belirlendi. Olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından tedavi altına alınan yaralı Akdeniz fokunun önceki gün yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yetkililer tarafından yapılan detaylı incelemede; genç erkek birey olduğu tespit edilen Akdeniz fokunun ateşli silahla yaralandığı belirlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Koruma Derneği, “Akdeniz’de kritik derecede tehlike altında olarak değerlendirilen Akdeniz fokunun karşılaştığı tehditlerden dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz.  Türkiye kıyılarında 100 civarında, dünya genelinde ise 600-700 kadar Akdeniz fokunun yaşadığı biliniyor. Türün her bir bireyi neslin devamı için kritik öneme sahip. Akdeniz Koruma Derneği olarak bu nadir canlının korunması için yetkililerle işbirliği içinde çalışma halindeyiz. Ayrıca türün önemine yönelik bilinçlendirme çalışmalarımızı aktif olarak devam ettiriyoruz.” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık