“Milletimizin kutlu bayramı Nevruzdur”

Oktay ÇAYIRLI -

“Milletimizin kutlu bayramı Nevruzdur”

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Keşkek Günü ve Nevruz Bayramı Kutlamasının 9’uncusu gerçekleştirildi… Etkinlik kapsamında ateş yakılıp üzerinden atlandı, protokol tarafından demir dövüldü, öğrenciler arasında yarışmalar düzenlendi…

Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından geleneksel hale getirilerek her yıl düzenlenen Keşkek Günü ve Nevruz Bayramı Kutlamasının 9’uncusu dün saat 11.30’da okulun bahçesinde gerçekleştirildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekici, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürleri Coşkun Demir, Akın Coşkun, okul yöneticileri ve öğrencilerin yanısıra AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete ile AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer’in de katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başladı.

 

Ayağına takılan

prangaları kırma

günüdür nevroz

Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Nevroz, çok eski tarihlerden bu yana Türk coğrafyasında dirilişin, şahlanışın, yeniden doğuşun bir simgesi olarak büyük bir coşkuyla kutlanır. Hun, Göktürk, Uygur, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde hem halk tarafından hem de devlet tarafından diriliş ruhuna uygun olarak, toylarla, şölenlerle bayram havasında kutlanmıştır. Nevroz bizim en önemli örfi bayramımızdır. Bu bayramı bu kadar önemli kılan, içinde barındırdığı diriliş ruhudur. Tarihi boyunca boyun eğmemiş, esaret kabul etmemiş, yönetilen değil yöneten bir toplum olarak tarihi şekillendirilmiş bir milletin, ayağına takılan prangaları kırma günüdür nevroz.Demirden dağların içinden çıkışla başlayan maceramız bugüne dek gururlanarak hatırladığımız bir Türk tarihine dönüşmüştür. Kırk kişilik çerisiyle Çin Sarayını basan Kürşad, bu kadar düşmanı gömecek yer bulamam diyen Mete, Cuma namazından sonra ‘biz ne kadar az olursak olalım, onlar ne kadar çok olursa olsun daha çok bekleyemeyiz. Bütün Müslümanların minberlerde bizim için dua ettiği şu saatlerde kendimi düşman üzerine atmak istiyorum. Ya Muzaffer olur gayeme ulaşırım ya şehit olur cennete giderim’ diyen Alparslan, çağ açıp çağ kapatmış atam Fatih Sultan Mehmet, ‘geldikleri gibi giderler!’ diyerek diriliş halkasını sürdüren önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz gibi son haçlı seferine karşı durmuş gücünü şerefli tarihinden alan milletimizin kutlu bayramı Nevruzdur. Bugüne kadar nasıl coşkuyla kutlamışsa bundan sonra da Allah’ın izniyle aynı coşkuyla kutlayacaktır. Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan. Yeni Dünya düzeni lider ve büyük Türkiye için Rabbim dirliğimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin” dedi.

 

Ateş yakılıp

demir dövüldü

Bal’ın yaptığı konuşmanın ardından Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından Nevruz ateşi yakılarak, temsili demir dövme töreni yapıldı. Protokol ve öğrenciler, yakılan ateşin üzerinden atladılar.

Okulun 10’uncu sınıf öğrencisi Savaş Üregül’ün Aşık Feymani’nin “Nevruz Türk’ün Bayramıdır” adlı şiirini seslendirmesi, okulun Müzik Öğretmeni Gülbahar Çapar’ın ritim grubu eşliğinde türkü seslendirmesi, protokol tarafından okul bahçesine ağaç dikimi ile devam eden tören, okulun halk oyunları ekibinin gösterisi, halat çekme, sandalye kapma, yumurta taşıma ve çuval yarışmaları ile sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık