Milletvekili Girgin’den MİTSO’ya kutlama

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İzmir’deki Zeytin ve Zeytinyağı Fuarı’na katılan MİTSO’ya, fuara katılamadığı için bir kutlama mesajı gönderdi.

Milletvekili Girgin’den MİTSO’ya kutlama

Gazetemize de gönderdiği mesajında Girgin, şu görüşlere yer vermiş:

“Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Milas zeytinyağına önce Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan, ardandan Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret almayı başarmıştır.

Milas zeytinyağının AB coğrafi işareti, yıllardır uluslararası zeytinyağı piyasasında olumsuz bir imaja sahip olan Türk zeytinyağının kötü giden talihini değiştirmiştir. Türk zeytinyağı sektörü için adeta bir devrim niteliğinde olan bu büyük başarı, kazandığı değerle çilekeş zeytinyağı üreticisinin de yüzünü güldürmüş, ürünün değer kazanmasını sağlamıştır.

Yıllardır tarıma hor gözle bakan, üretim yerine ithalatı teşvik eden iktidarın yetersiz prim destekleri, Suriye'den ülkemiz pazarlarına girişine göz yumulan hatta teşvik edilen Suriye zeytinyağının yarattığı haksız rekabet gibi olumsuz koşullara rağmen Milas zeytinyağının yurtiçinde ve yurtdışında estirdiği rüzgar, sadece Milas'ın değil ülkemizin tüm zeytinyağı üreten bölgelerindeki üreticilerimiz için bir umut ışığı olmuştur.

Bu güzel başarının getirdiği özgüvenle özelikle uluslararası yarışmalara katılan ve üstün başarılar kazanan Milaslı zeytinyağı üreticilerini canı gönülden kutluyorum.

AB'den aldığı coğrafi işaretle ülkemizde bir zeytinyağı rüzgarının estirilmesini sağlayan Milas zeytinyağının İzmir Olivtech Zeytin ve Zeytinyağı Fuarında MİTSO standında çok haklı bir gururla sergilenecek olması tüm Milaslılar gibi benim için de büyük bir kıvanç kaynağı olacaktır.

Yaptığı çalışmalarla, aldığı AB coğrafi işareti ile Türk zeytinyağı sektörünün kötü kaderini değiştiren MİTSO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Reşit Özer'in şahsında tüm Oda yöneticilerinin, çalışanlarının ve üyelerinin bu üstün başarısını kutluyor, İzmir Olivtech Fuarındaki standında yapacağı sergileme ve tanıtımın da tüm Milaslı zeytinyağı üreticileri için hayırlı olmasını diliyorum.

Saygılarımla..”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık