Milletvekili Gökcan’dan ‘Millet Kütüphanesi’ paylaşımı..

Milletvekili Gökcan’dan ‘Millet Kütüphanesi’ paylaşımı..

AKP Muğla Milletvekili Gökcan,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yapılan ‘Millet Kütüphanesi’ni, AKP’li kadın vekillerle birlikte gezdikten sonra, önümüzdeki aylarda açılacak kütüphaneyle ilgili, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu bilgileri verdi:
 “Ankara Milletvekilimiz ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Koordinatörü olan Sayın Ali İhsan Arslan’ın daveti üzerine AK Parti kadın milletvekilleri olarak Millet Kütüphanesi’nde incelemelerde bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile inşa edilen ve yaklaşık 2 milyon kitap ile ülkemizin en büyük kütüphanesi olan Millet Kütüphanesi’nin açılışı önümüzdeki aylarda yapılacak. Kütüphanemiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
Açıldığı zaman yaklaşık 2 milyon kitap yer alacak olan kütüphanede 1,5 milyondan fazla matbu eser, 500 bin civarında da süreli yayın yer alacak. 
Bütün bunlar bir koleksiyon olarak okuyuculara sunulacak. Kütüphanede,  tarihten sosyolojiye, sanattan edebiyata, şiirden bilim tarihine çok farklı alanlarda eserlere ulaşma imkanı olacak. 
Türkçenin yanında başka dillerde de eserler, kütüphane bünyesinde yer alacak.
Kütüphanede 5-10 ve 10-15 yaş gruplarına özel çocuk bölümleri olacak. 
Kütüphanede, mimarisinden mobilyasına, lavaboların boyundan özel okuma odalarına kadar çocukların keyifli vakit geçireceği bir okuma ortamı oluşturulacak.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kitap envanterine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 milyon kitap hedefi koymuştu.” 


 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık