Milletvekili Özcan, Güllük’ün su sorununu TBMM’ne soru önergesiyle taşıdı      

Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN Milas’a bağlı Güllük mahallesine her ziyaretinde vatandaşların kendisinden tek taleplerinin pahalı su konusu olduğunu belirten feryatlarla karşılaştığını, bu konuya çözüm için mahallinde, yani Büyükşehir Belediyesi (MUSKİ) nezdinde çözüm yolu aradığını, yasal süreçler ya da zamanında yapılan antlaşma ve sözleşmelerden dolayı kurumun çözme konusunda yetkisinin sınırlı olduğunu fark ettiğini ve çalışmaları başlattığını söyledi.

Milletvekili Özcan, Güllük’ün su sorununu TBMM’ne soru önergesiyle taşıdı      

TBMM’de soru önergesi vererek yasal süreçler ile çözüme katkı sağlamaya kararlı olduğunu söyleyen Özcan, “pahalı suyu da küçük bir örnekle şöyle dile getirebilirim” dedi:

“Bir örnekle bunu açıklamak isterim. Aynı tarihte belediye olup aynı tarihte 6360 sayılı Büyükşehir yasası ile hükmü şahsiyeti sona eren Ören ve Güllük’te oturan farklı iki şahsın  bir ayda 20 metreküp su kullandığını kabul edelim ve tüm vergiler hariç olmak üzere ödeyecekleri su bedelini hesaplayalım.  Ören’de(MUSKİ) 28,60 TL, Güllük’te ise(ÖZEL ŞİRKET) 103.05 TL.dir. Güllüklü vatandaşlarımız nerdeyse 4 kata yakın pahalı su içmektedirler. Bu ne insan haklarına ne de aynı ilin farklı iki mahallesinde yaşayanlar açısından adaletlidir.”

Bu konunun çözümüne kadar uğraşı içerisinde olacağını belirten Muğla Milletvekili Suat Özcan Güllüklü hemşerilerinin yanında, onlarla sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na verdiğini belirtti.

Önerge ile Suat Özcan, Güllük’teki durumu aktardıktan sonra, İçişleri Bakanı’na şu soruları sordu:

“1. 6360 sayılı Büyükşehir Yasası’na 2015 yılındaki ek düzenleme ile beldelerde yaşayan vatandaşlara sağlanan indirim ve kolaylıklardan faydalanması anlamında, bu beldede yaşayan vatandaşların mağduriyetini önleme bakımından herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

2. Bulunmakta ise bu çalışmalar ve yasal süreçlerin durumu nedir?

3. Yaklaşık 8200 aboneye hizmet vermekte olan söz konusu şirketin bilanço kayıtlarına yıllık 2 (iki) milyon TL zarar eden bu firmaya yönelik herhangi bir yaptırım ya da destek çalışması bulunmakta mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir?”

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık