Milletvekili Yavuz Demir, STK’larla Yemekte Buluştu..

AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, bugün öğle yemeğinde, Milas’taki STK temsilcileriyle buluştu. Mylasa 48 Restaurant’taki yemekte STK temsilcilerinin yanı sıra, Milletvekili M. Yavuz Demir, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, partinin belediye başkan aday adayı Barış Saylak ile mevcut Belediye Meclis üyeleri ve bazı yeni meclis üye aday adayları da katıldılar. Yemekte Milas’ı bypass eden çevre yolu gündeme geldi.

Milletvekili Yavuz Demir, STK’larla Yemekte Buluştu..

Yemek sonrası kısa bir konuşma yapan AKP İlçe Başkanı Fahri Acar; “Sayın Milletvekilimiz M. Yavuz Demir, bugün Milas’taki STK temsilcileriyle bir arada olmak ve varsa onların istek ve taleplerini almak istedi. Hepiniz, davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum ve sözü milletvekilimize bırakıyorum” dedi.

Yavuz Demir, kendisinin Milaslı bir milletvekili olarak, Milas’taki STK başkan ve temsilcileriyle bir araya gelmek istediğini, aslında belediye başkanlığı döneminden bu yana hep bir arada olduklarını, bu arada yeni kimi temsilcilerle de tanışma imkânı bulduğunu belirterek, “Arkadaşlar, biliyorsunuz Milas’ımız daha önceleri hep ihmal edildi. Emin olunuz, yaşımın ilerlemiş olmasına karşın, Bakanlıklarda Milas için koşturup duruyorum. Daha önceleri iktidar partisi hep Sakar altından olunca, Milas biraz ihmal edilmiş; Milas’a dair yapılacak çok şeyler var. Ben zaten tespit ettiklerimiz için koşturuyorum. Ama arada böyle bir araya gelerek, sizlerden de sorunlarımızı bizzat öğrenmek, nelerin üzerine yoğunlaşacağımızı tespit etmek istiyorum. Bu gün de bunun için toplandık. Ben hemen, sizlere söz vermeden önce, Milas’ın kirli havasının çözümü için Doğalgaz konusu üzerinde durduğumu ve bunun 2019 yatırım bütçesine alınması için yoğun bir uğraş içinde olduğumu belirteyim. İnşallah bu konuda kesin sonuçları da en kısa zamanda sizlere ileteceğim” dedi ve sözü STK temsilcilerine bıraktı.

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal söz alarak, “Milas’taki şoför esnafımızın, taşımacılık sektöründeki sorunlarıyla ilgili hazırladığımız bir dosya var. Size de gönderdik, ofisinize gelecek. Lütfen oradaki sorunlarımızla ilgilenmenizi rica ediyoruz” dedi.

Daha sonra Milas Kent Konseyi adına söz alan Yürütme Kurulu Üyesi Coşkun Efendioğlu, “Sayın vekilim, biz dönem dönem bütün milletvekillerimizle görüşerek, Milas’ımızın çözüm bekleyen sorunlarını iletiyoruz. Sizlerle de önümüzdeki günlerde toplanacağız. Ama bir sorun aciliyet taşıyor. Milas’ı bypass edecek bir çevre yolu projesi vardı. Bu, Milas’taki odaların baskısıyla, epey bir süredir bekletiliyordu, ihale edilmiyordu. İzmir girişinden Sarıçay köprüsünün oradan, Yaşyer, Savran üzerinden geçen ve Pilavtepe’den tekrar Bodrum karayoluna bağlanan bir projeydi. Ancak geçtiğimiz günlerde Milas Belediye Meclis Üyesi Enver Tuna, bekletilmekte olan bu projenin ihale edildiği bilgisini verdi. Yani Milas bypass ediliyor. Ama başka alternatifler de vardı, mesela Sodra dağının ortalarından geçen ve Milas’ın üstünden geçen bir çevreyolu projesi. Bu hiç tartışılmadı bile” deyince, M. Yavuz Demir, “olur mu öyle şey, Milas’ın bypass edilmesi olur mu?” dedi ve hemen Karayolları Genel Müdürü’nü arayarak bilgi aldı. Bu projenin Milas’ın hassasiyetlerini gözönüne almadığını, bunu bir sure bekletmeleri gerektiğini, Milas’ta başka öneriler de olduğunu belirterek, “en kısa zamanda sizlerle buradaki STK ve Kent Konseyi temsilcileriyle buluşturacağım, daha uygun, Milas’ı da bypass etmeyen bir yöntem bulalım birlikte” dedi ve sonrasında da, “Kent Konseyi ve sivil toplum örgütleri burada. Lütfen en kısa zamanda alternatif projemizi geliştirelim ve Karayolları yetkilileriyle bir araya gelerek, bu işe uygun bir çözüm bulalım. Milas’ın bir Ortaklar, bir Mumcular haline gelmesini kabul edemeyiz” dedi.

Başkaca bir talep gelmeyince, toplu fotoğraf çekimiyle toplantı son buldu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık