“Sevgi ile her engel aşılır”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçemizde, engelli yurttaşlarımızın yaşamlarına, her bireyin potansiyel bir engelli olduğuna dikkat çekme adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Aralarında engelli bireylerin de bulunduğu Mehteran Takımı ve tek kişilik davul şov, izleyenleri adeta büyüledi ve öğrenciler büyük alkış aldı. Özel birey olarak tanımlanan öğrencilerin ‘Sevgi’ konulu şiirleri ve etkinlikte yapılan konuşmalarda ise öne çıkan ortak söylem, ‘sevgi ile her engel aşılır’ oldu.

“Sevgi ile her engel aşılır”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçemiz Özel Eğitim Kurumlarından Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda düzenlenen ilk etkinliğe; Milas Kaymakamı Eren Arslan, AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Çınar ve Faik Karagöz, İlçe Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde AKP ve CHP’den belediye meclis üyesi aday adayları, AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Cemile Özdemir, CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Kadir Bingöl, birçok okul müdürü, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması, ilçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü bal, konuşmasında şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler tarafından dünyada farkındalık oluşturmak için 3 Aralık 1992 yılından beri kutlanılan bir gün için buradayız. Bizler, Türk ve Müslüman bir toplum olarak, kültürümüzün gereği; düşküne, yardım isteyene, yaşlıya, ihtiyacı olana her zaman yanında olmayı borç bilen, kendine vazife edinen bir milletiz. Bu bağlamda toplum olarak elimizden gelen her türlü fedakârlığı yapmaktayız.

 Eğitimciler olarak bu düşünce ve inançla öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek suretiyle topluma, kendilerini kabul ettirmiş, özbakım becerilerini sağlamış bir şekilde yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

İlçemizdeki iki ayrı okulumuz bulunmaktadır. Biri şu an bahçesinde bulunduğumuz Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda birinci ve ikinci kademe ilk ve ortaokuldur. Bu okulumuzda 58 adet öğrencimiz bulunmaktadır. İkinci okulumuz ise Menteşe Mahallemizdeki Remzi Ozan-Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’dur. Bu okulumuzda da lise düzeyindeki öğrencilerimiz eğitim almaktadır.

Ayrıca şu an içinde bulunduğumuz okulun ikinci katında Rehberlik Araştırma Merkezi’miz bulunmaktadır. Bu merkezimiz ilçemiz ile birlikte Bodrum’a hitap etmektedir. Her iki ilçedeki öğrenci ve vatandaşların raporlarını çıkarmak suretiyle yönlendirme yapan adeta bir üst kuruldur.

Bu konuda bir başka planlama ise ilçemizde özel bireyler için Mesleki Eğitim Merkezi açmayı hedeflemekteyiz. Aslında geçen yıl açacaktık ancak Endüstri Meslek Lisemizin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılıyor olmasından kaynaklanan sıkıntı nedeniyle bir yıl ertelendi. Bu yıl Endüstri Meslek Lisemizin binası içinde özel bireylerimiz için eğitim merkezini de açacağız. Bu merkezdeki özel bireylerimiz, edinecekleri mesleki deneyimlerle ticari faaliyet yapmayı ve kendi kazançlarını elde etmeyi öğrenecekler.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal’ın ardından kürsüye bu kez AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir geldi. Milletvekili Demir; “Bu okulların öğretmeni olmak, elbette daha fazla özveri istiyor. Dolayısıyla bu okullarda görev yapan tüm öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum” diyerek başladı ve şöyle devam etti:

“Bundan 5-10 yıl önce bu okullarda gördüğümüz öğrenciler, köylerinde, evlerinde adeta toplumdan kendilerini soyutlamış bir şekilde yaşıyorlardı. Oysa bugün çocuklarımız geleceğe çok daha iyi şartlarda hazırlanıyor ve yetişiyorlar. El becerilerini geliştiriyor, sanatın birçok dalıyla uğraşıyorlar. Bunlar güzel gelişmeler. İnşallah gelecekte bu okulların sayısı daha da artacak, özel bireylerimiz tam anlamıyla toplumun bir parçası olacaklar. Bizler de onların yaşam şartlarını iyileştirerek, bu gelişmeye katkı sunacağız.

Bu noktada şu an içinde bulunduğumuz Ahmet Hamdi Helvacıoğlu ve buna benzer okulları yaptıran hayırseverlerimize de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte son konuşmayı, Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptı. Kaymakam Arslan; “Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak v hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilen 3 Aralık, o günden bugüne kadar engelliler günü olarak kutlanmakta, farkındalık ve bilinç oluşturma adına kamuoyu gündemine taşınmaktadır. Sosyal hayatımızın ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşlarımıza beceri kazandırılması; eğitim, istihdam, barınma ve rehabilitasyon sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması büyük önem taşımaktadır.

Engelli bireylere ve ailelerine yönelik yapılan bu hizmetlerin niteliğinin arttırılması, onların mutlu fertler olarak kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlayacaktır.

Son yıllarda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek ve rehabilitasyon hizmetleri ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de yoğun bir şekilde uygulanmaktadır. Bu bağlamda, ilçemiz genelinde bulunan engellilerimize evde bakım hizmetleri verilmekte, çok sayıda engellimizin de umut evlerinde bakımı sağlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama etkin bir şekilde katılma konusunda sıkıntıları ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalar artarak devam etmektedir.

Bugün, içinde bulunduğumuz bu eğitim kurumu ve yine lise düzeyinde eğitim veren Remzi Ozan-Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu da ilçemizdeki engellilere beceri kazandırmak, rehabilitasyonlarını sağlamak, onları topluma faydalı birer birey olarak kazandırmak için iki eğitim kurumu olarak bizim de en çok üzerinde durduğumuz, desteklediğimiz ve burada üretilen çıktıların bizi en çok mutlu ettiği okullarımızdır. Biraz sonra da burada yapılan faaliyetlerin örneklerini hep birlikte izleyeceğiz. Gerçekten bizleri son derece mutlu eden çalışmalar. Bu anlamda bu tür çalışmalara her daim destek veren hayırseverlerimizi, iş adamlarımızı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi yürekten tebrik ediyor, teşekkür ediyorum.

Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan bir engelli adayı olduğu gerçeğini hatırlatarak, tüm vatandaşlarımızın, engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunumuz gibi sahiplenmeye, onların yanında sadece bir gün değil, 365 gün olmaya davet ediyorum” diyerek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli vatandaşlarımız için yeni bir başlangıç olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından aralarında engelli öğrencilerin de bulunduğu Mehteran Takımı’nın gösterisi, yöresel halk oyunları ve tek kişilik davul şov sergilendi. ‘Sevgi’ konulu engelli öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun tamir-tadilat ve diğer eksikliklerini gidermede yardımcı olan iş adamlarına birer teşekkür plaketi verildi.

Tören boyunca ‘Nimet’ adlı engelli bir öğrenciyi Milas Kaymakamı Eren Arslan yanından hiç ayırmazken, etkinliğin son bölümünde resim atölyesinde üretilen resim sergisi gezildi. Bu arada AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak tarafından özel bireylere verilmek üzere getirilen çeşitli hediyeler de ilçe protokolü tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndaki etkinliğin ardından ilçe protokolü, benzer bir etkinlik için bu kez Remzi Ozan-Mehmet Kadıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’na geçti.

 

 

       

 

      

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık