Milli Eğitim ile Esan arasında halıcılık protokolü

Milas’ın Türbe grup köylerinde madencilik alanında faaliyet gösteren Esan Eczacıbaşı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında kapatılan Çallı Beylikyurdu İlkokulu binası, Milas Halısı Dokuma ve Eğitim Merkezi olarak dönüştürülerek, halıcılık alanında faaliyet gösterecek.

Milli Eğitim ile Esan arasında halıcılık protokolü
  • 15 March 2022, Tuesday 13:59

Esan Eczacıbaşı ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Geçmişin Tezgahında Geleceği Dokuyoruz’ isimli işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol ile daha önce kapatılan Çallıbeylikyurdu İlkokulu, Milas Halısı Dokuma ve Eğitim Merkezi olarak dönüştürülecek. Çallıbeylikyurdu ve Akkovanlık mahallelerinde ikamet eden kadınların eğitim merkezlerinin hizmetlerinden faydalanması sağlanacak ve geleneksel Milas Halısı dokumacılığı hakkında bölge insanı eğitilecek.

İmza töreninde konuşan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Esan’ın faaliyet gösterdiği Ortaköy, Akkovanlık ve Çallı mahallelerindeki ikamet eden vatandaşlara, unutulmaya yüz tutmuş halıcılık ile ilgili çalışma için protokol imzalıyoruz. Protokol kapsamında eski binalarının tadilat ve tamirat çalışmalarının yapılarak, kadınlarımıza yönelik bir çalışma yapılacak. Kendi okullarımızı tahsis ederek Esan Eczacıbaşı tarafından da kadınlarımızın ihtiyaçları giderilecek. Tezgahlarını karşılayarak halı üretmelerini ve aile ekonomisine katkıda bulunmasını amaçlıyoruz.” dedi.

Esan Eczacıbaşı Personel ve İdari İşler Ekip Lideri Kemal Özeltürkay ise, “Biz bu yola çıkarken çalıştığımız bölgelere nasıl bir katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de fikri destekleri ile böyle bir yola çıktık. Bu unutulmaya yüz tutmuş halıcılık mesleğini yeniden canlandırabiliriz, başka firmalara da bir ilham kaynağı olabiliriz. Umarız başarıyla sonuçlanan bir proje olur.” dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık