​​​​​​​DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BEÇİN’DEN BAŞLAYACAK

Milas Belediyesi’nin düzenlediği Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Başkan Tokat, geçtiğimiz hafta doğalgaz firması ile yapılan görüşmenin detaylarını anlattı. Tokat, şimdiye kadar Karpuzlu üzerinden geleceği bilinen doğalgaz boru hattının; maden sahaları, SİT alanları, ormanlık araziler nedeniyle güzergahının değiştirilmek zorunda kalındığını belirterek yeni güzergahın Yatağan-Bencik üzerinden gelerek, Kalınağıl yakınlarına kurulması planlanan ana şebeke dağıtım hattı üzerinden sağlanacağını söyledi.

​​​​​​​DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BEÇİN’DEN BAŞLAYACAK

Milas Belediyesi’nin düzenlediği Muhtarlar Toplantısı, bugün sabah Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 2 mahalle muhtarının rahatsızlığı ve birkaç muhtarın mazereti sebebiyle katılamadığı toplantıda konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Tokat, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Savran Mahalle Muhtarı Zekeriya Köse’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Tokat, merhum Köse için, “Emeklerini asla unutmayacağız.” dedi.

Tokat, kendilerine en çok yardımcı olan meslek grubunun muhtarlar olduğunu belirterek, “Bizim için en önemli hizmet paydaşımız olan muhtarlar, işlerimize ve toplumla diyaloglarımızı en iyi şekilde kurmamızı sağlayan önder insanlardır.” dedi.

Her muhtarın kendi mahallesi adına ihtiyaç ve talepleri olduğunu kaydeden Başkan Tokat, “Bunların belirli bir plan çerçevesinde yapılması konusunda sizlerden gelen talepleri gözden geçirerek bütçe imkanları ve hedefi göz önüne alarak program yapılması gerekiyor. Sizlerden gelen talepler, programlarımızı yapma açısından bizleri yönlendiriyor, ışık tutuyor. Ancak tüm muhtarların bir talebi var. Hepsinin aynı anda yapılması mümkün değil. Özellikle bu yıl ekonomik dengelerdeki iniş-çıkışlar, bütçeleri içinden çıkılamaz hale getirdi. 2022’nin bütçesini 2021 yılı ekim ayında yaptık. Ancak günü gününe, saati saatine kur değişiklikleri oldu. Özellikle belirli kalemlerde, en çok harcama yaptığımız alanlarda; akaryakıt, demir, inşaat malzemeleri, elektrik gibi giderlerimiz çok üst seviyeye geldi. Belli kalemlerde ise zammın yaşanmadığı gün olmadı. Daha yıl gelmeden, 3-4 defa tarifeleri değiştirmeye çalıştık. Bütçelerin 3’te 1’i erimiş durumda. Ekonominin ise nereye evrileceği hiç belli değil.” şeklinde konuştu.

DOĞALGAZ GÜZERGAHI DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde doğalgaz konusunda Akmercan firması ile görüştüklerini söyleyen Başkan Tokat, güzergah planının değiştiğini ifade etti. Tokat, “Organize Sanayi Bölgesi nedeniyle Karpuzlu üzerinden gelmesi planlanan doğalgaz için plan değişti. Çünkü orada maden ocakları, ormanlık alanlar ve SİT alanlarından geçiş imkanı olmadı. Bu yüzden Yatağan’dan getirilmesine karar verildi. BOTAŞ, hattı Yatağan Bencik üzerinden Kalınağıl kavşağındaki yemek firmasının arkasına bir istasyon kuracak şekilde getirecek. Oradaki istasyondan karayolu boyunca Milas’a doğalgaz gelecek. Bu doğalgaz, 2022 ve 2023 yıllarında uygulanmaya devam edilip, bu istikamette Bafa’ya kadar, diğer istikamette Ören’e kadar, bir diğer istikamette de Bodrum’a kadar yayılacak. Doğalgaz demek kentin çevre sağlığı demek ama aynı zamanda kentin üst yapısının yeniden ele alınması demek. Yani Milas’ta iş yoğun. Beldelerde iş yoğun. Büyükşehir’in Ören’de yapacağı kanalizasyon sistemi nedeniyle Ören’de de bir takım çalışmalar olacak. Ören bizim için çok önemli. Oraya mutlaka bir mavi bayrak yakışır.” dedi.

Tokat, Selimiye Pazar Yeri’nin ihalesinin yakın zamanda yapılacağını, Güllük ve Beçin’de de benzer projelerin olduğunu, Kısırlar’daki çok amaçlı alan projesi için çeşitli çalışmalar düşündüklerini söyledi.

Başkan Tokat, Milas Belediyesi’nin asfalt şantiyesi açtığını belirterek, “Şantiyenin bizde olması, sizlerden gelecek taleplere daha hızlı cevap vermemizi sağlayacak.” dedi.

18 Mart Cuma günü Bafa Pazar Yeri’nin açılışının yapılacağını kaydeden Tokat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Grup Başkanvekili Özgür Özel’in misafir olacağını söyledi.

3-6 Mart tarihleri arasında yapılan 13. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı hakkında da konuşan Başkan Tokat, “Bu sene çok üzüldüm. Türkiye’nin en kökleşmiş tarım fuarlarından birini daha yaptık bu sene. Ekonomi ve pandemi nedeniyle firmalar belki fuarlara sahip çıkmıyor. Ama Milas halkı da büyük rağbet gösterdi. Yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti. Böylesine kökleşmiş, kendisini ispat etmiş bir fuarda biz belediyeler olarak, ortak akıl olarak, tarımımıza bir şeyler kazandıralım diyoruz ama tarım fuarında tarım kuruluşları yoktu. Üzerinde konuşulması gereken bir konudur. Ama biz kararlıyız. Tarımın içerisine belediyeler olarak giriyoruz. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduk. Bazı noktalarda kooperatiflerle hemen imzalaştık. Birbirimizi destekliyoruz. Ata tohumlarımızı toplayıp, üreten ve üreticimize dağıtan bir merkez kurma çalışmalarımız da başladı” dedi. Muhtarlar Toplantısı, bazı mahalle muhtarların talep ve önerileri içeren konuşmalarının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık