MİLLİ EĞİTİM’DE TÜM ETKİNLİKLER İPTAL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tüm etkinlikleri iptal edildi.

MİLLİ EĞİTİM’DE TÜM ETKİNLİKLER İPTAL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il müdürlüklerine gönderilen yazı ile Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında okullarda yapılması planlanan toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinliklerin iptal edildiği duyuruldu.
Bu kapsamda Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün yapılması planlanan "Ata'ya Selam Olsun" projesi kapsamındaki Nutuk okuma yarışması, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamındaki "Vatan ve Bayrak Gecesi", yarın yapılması planlanan Sebahattin Akyüz Fen Lisesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı ve 14 Mart Dünya Matematik Günü Şenliği iptal edildi.
Okullara ve öğrenci hareketliliğinin yaşandığı kütüphane ve benzeri yerlere Koronavirüs'e karşı alınabilecek önlemleri gösteren broşürler asıldı.

TÖRE'DEN AÇIKLAMA
Okulları gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Muğla İl Milli Eğitim  Müdürü Pervin Töre, "Tüm dünyada yaşanan koronavirüse karşı bakanlığımızın talimatıyla tüm okullarımızda eş zamanlı hijyen uygulaması başlattık. Bu kapsamda çocuklarımızın elle temas etikleri tüm yüzeyler ve bulundukları bütün alanlar, eğitim dışındaki zamanlarda özel dezenfektanlarla temizleniyor. Pansiyonlarımızda ve okul servislerinde de ayni şekilde dezenfekte çalışması yapıyoruz. Bu konuda belediyemiz ve sağlık müdürlüğümüz ile işbirliği halindeyiz.  Öğrencilerimizin bulunduğu her ortamın dezenfekte edilebilmesi için hassas bir çalışma yürütüyoruz. Velilerimizin içleri rahat etsin." dedi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık