MİTSO MECLİS ÜYELERİ SÖZ VERDİLER: BİRER TANE MİLAS EL HALISI SATIN ALACAKLAR.

 MİTSO MECLİS ÜYELERİ SÖZ VERDİLER: BİRER TANE MİLAS EL HALISI SATIN ALACAKLAR.
  • 30 January 2019, Wednesday 16:54

*MİTSO'da, yeni yılın ilk meclis toplantısında, eski yılın son ayının hesapları oybirliği ile onaylandı.

*MİTSOYönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas halılarının coğrafi işaret standartlarında dokunması için kurslar açıldığını belirterek meclis üyelerinden dokunan halılardan birer tane satın almalarını istedi.

*Reşit Özer'in çağrısı üzerine MİTSO meclis üyeleri, açılan kurslarda dokunmakta olan Milas halılarından birer tane satın alma sözü verdiler.

            Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan yeni yılın ilk meclis oturumunda, geçen yılın son ayının hesapları meclis üyeleri tarafından oybirliği ile onaylandı. MİTSO meclis üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in önerisi üzerine, coğrafi işaret standartlarında Milas el halısı dokunması amacıyla açılan kurslarda dokunmakta olan halılardan birer tane satın alma sözü verdiler.

            MİTSO'nun Ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda gündem gereği, Aralık ayı kati mizanı Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okundu. Mizan üzerine söz almak isteyen olmayınca yapılan oylamada kati mizan, oturumda hazır bulunan meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

            Meclis oturumunda gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Reşat Uygun, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin arıtmadan çıkan çamur atıklardan enerji üretmeye başladığını anlatarak, her türlü atığın enerjiye veya gübreye dönüştürülebildiğini söyledi.Reşat Uygun, Milas'ta da MİTSO'nun atıklardan enerji veya gübre üretimine öncülük yapmasını istedi.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise meclis oturumunda son bir aylık Oda çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Reşit Özer, Milas halılarının coğrafi işaretinin MİTSO tarafından devralınmasının ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Milas Meslek Yüksekokulu El Sanatları bölümü işbirliğinde, coğrafi işaret standartlarında halı dokunması için bazı köylerde kurslar açıldığını anlattı. Reşit Özer, dokunan halılar için kursa katılanlara MİTSO tarafından ücretsiz halı ipi sağlandığını belirterek "Dokunacak halıların satışına da yardımcı olacağız. Sizlerden kursta dokunmuş halılardan birer tane satın almanızı istiyorum" dedi.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in önerisi üzerine meclis üyeleri, coğrafi işaret standartlarında Milas halısı dokunmasını sağlamak üzere bazı köylerde açılan halı kurslarında dokunmakta olan Milas el halılarından satın alma sözü verirlerken halıların satışına da yardımcı olacaklarını belirttiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık