MİTSO, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin "Muhasebe Haftası"nı kutladı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Muğla Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Milas temsilciliğini ziyaret ederek "Muhasebeciler Haftası"nı kutladı. Ziyaret sırasında MİTSO yöneticileri muhasebe  ve vergi sistemi konusunda eğitim işbirliği önerirken SMMMO Başkanı Servet Evran da Türkiye'de kolay anlaşılabilir bir vergi sistemi istediklerini ifade etti.

MİTSO, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin

1 / 7 Mart tarihlerinde kutlanmakta olan "Muhasebeciler Haftası" nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen Muğla SMMMO Milas İlçe temsilciliğini ziyaret ettiler. Muğla SMMMO Başkanı Servet Evran ile birlikte Odanın Milas ilçe temsilcileri Aydan Mergen ve Cüneyt Hafız ile Türkiye Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Temel Eğitim Staj Merkezi (TESMER) Başkan Yardımcısı Ahmet Akbaş ve  Genel Sekreteri Sertel Üzen'i ziyaret eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Soner Çamlıbelen, Muhasebeciler Haftasını kutladılar. Reşit Özer, Oda üyelerinin muhasebe ve vergi sistemi konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için Muğla SMMMO ile işbirliği yapmak istediklerini belirterek "Biz MİTSO olarak bu konuda gerek üyelerimizi gerekse Odanız üyesi meslektaşlarınızı bilgilendirmek için eğitim çalışmaları yapmak istiyoruz. Bu konuda MİTSO olarak işbirliği yapmak isteriz" dedi.
Muğla SMMMO Başkanı Servet Evran da MİTSO yöneticilerinin ziyaretlerine teşekkür ederek MİTSO ile eğitim çalışması yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Servet Evran Muhasebeciler Haftası nedeniyle meslekleriyle ilgili beklentilerini ve önerilerini de dile getirerek "Biz, ülkemizin şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız" dedi. Bu konuda bazı önerilerini anlatan Servet Evran önerilerinden bazılarını "Meslektaşlarımızın ölümü halinde geçerli olan mücbir sebep halinin doğum, ağır hastalık ve tutukluluk hali için de geçerli olması sağlanmalıdır. Kamu kurumlarınca istenen bilgi, beyan ve formlarının sayısı oldukça artmıştır. Tüm verilerin bir data merkezinde toplanması ve ilgili kurumların bu merkezden gereken bilgileri alması sağlanmalıdır. Düzeltme amaçlı verilen beyan ve bildirimlerde ceza uygulamasından vazgeçilmelidir. Mesleki sorumluluk sigortası gider yazılabilmelidir. Meslektaşlarımıza yeşil pasaport verilmelidir" diye sıraladı.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık