Nüfusta 3'ü bir yerde dönemi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Nüfus İdare Sistemi kapsamında artık aynı anda hem T.C. Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesi tek bir randevuyla herhangi bir nüfus müdürlüğünden değiştirilebilecek.

Nüfusta 3'ü bir yerde dönemi

Milas Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre; vatandaşlar artık aynı anda hem T.C. Kimlik Kartını, hem pasaportunu hem de sürücü belgesini tek bir randevu alarak herhangi bir nüfus müdürlüğünden değiştirebilecek.
Vatandaşların, üç işlem için de ihtiyaç duyulan; son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halkbankası şube ve ATM’leri ile, vergi dairesine veya PTT şubelerine yatıracakları değerli kağıt ücretleri, pasaport harç ücretleri ve geçerliliği olan nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartını beyan ederek İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine başvurmaları halinde, işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacak.
Nüfus Müdürlüğüne gelemeyecek durumda olan engelli veya hasta vatandaşlar için ise, T.C. Kimlik Kartı başvurularının ikamet adreslerinde alınması uygulaması da başlatıldı. Dilekçe ile Nüfus Müdürlüğüne başvurulması ve sağlık durumunun da bir raporla belgelendirmesi halinde başvuru işlemleri görevli nüfus personelince yerinde sonuçlandırılacak.

SON GÜNLERE BIRAKMAYIN
İlçe Nüfus Müdürlüğü ayrıca, genellikle yılın son aylarına bırakılan başvurular nedeniyle yoğunluk yaşandığını belirterek benzer görüntülerin oluşmaması için başvuruların son güne bırakılmamasını istedi.
Müdürlük, yeni T.C. Kimlik Kartlarının değişim işlemi 2023 yılı sonuna kadar sürücü belgeleri yenileme süresi 2022 yılı sonuna kadar uzatıldığını hatırlattı.
T.C. Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaport başvurusunda bulunacak vatandaşların Alo 199 telefon hattından veya www.randevu.nvi.gov.tr adresinden randevu alarak gelmeleri halinde zaman kaybı yaşamadan işlemleri sonuçlandırılıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık