MİTSO yağlı zeytine de coğrafi işaret alıyor

            Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Zeytinyağına aldığı AB coğrafi işaretinin ardından şimdide yöreye özgü sofralık bir ürün olan Milas yağlı zeytinine AB'den coğrafi işaret alıyor. MİTSO'nun başvurusu üzerine gerekli incelememeleri yapan AB komisyonu Milas Yağlı Zeytininin AB coğrafi işareti başvurusu resmi gazetede yayınlandı. Üç aylık süre içerisinde itiraz gelmemesi halinde Milas yağlı zeytini de AB coğrafi işareti alacak.

MİTSO yağlı zeytine de coğrafi işaret alıyor
  • 17 May 2023, Wednesday 11:34

            Milas Ticaret ve Sanayi Odası 2020 yılında, Milas zeytinyağına Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret almıştı. Şimdi ise sofralık bir ürün olan Milas yağlı zeytinine AB coğrafi işareti alıyor.

MİTSO'nun 4 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı Milas Yağlı Zeytini coğrafi işaret başvurusu dosyasının inceleyen komisyon, coğrafi işaret tescili ilanını Avrupa Birliği resmi gazetesinde yayınladı.  İlanda, Avrupa Parlamentosu ve Konsey Tüzüğü gereğince söz konusu ilanın yayınından itibaren üç ay içinde itiraz hakkının bulunduğu belirtildi. Eğer bu süre içinde herhangi bir itiraz yapılmazsa Milas yağlı zeytini de coğrafi işaret tescili almış olacak.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Milas Zeytinyağına AB coğrafi işareti almıştık. Şimdi de yağlı zeytinimiz için başvuru yaptık. Önümüzde sadece üç aylık bir askı süreci var. Bu süreçte bir itiraz gelmez ise yağlı zeytinimiz de AB coğrafi işareti almış olacak. Şimdiden tüm üreticilerimize ve Milaslılara hayırlı olsun" diye konuştu

            Başkan Özer, Milas yağlı zeytininin yanı sıra Milas çekişke zeytini için de AB'ye başvuruda bulunduklarını belirterek, "Çekişke zeytinimizden de umutluyuz. AB'nin coğrafi işaretlerle ilgili komisyonunda bu tür başvurular çok ayrıntılı bir şekilde inceleniyor ve buda zaman alıyor. Şimdi sırada Türkiye'den coğrafi işaret aldığımız diğer ürünlerimiz de var. Onlar için de AB'ye başvuruda bulunacağız" dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık