MİTSO YİNE BAŞARDI... MİLAS TEPSİ BÖREĞİ COĞRAFİ İŞARETİ TÖRENLE MİTSO'DA

MİTSO YİNE BAŞARDI...  MİLAS TEPSİ BÖREĞİ COĞRAFİ İŞARETİ TÖRENLE MİTSO'DA
  • 01 December 2018, Saturday 12:30

            Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türk Patent ve Marka Kurumu'na yaptığı tescil başvurusu sonucunda Milas'ın yöresel lezzetlerinden "Milas tepsi böreği" de coğrafi işaretli oldu. Milas tepsi böreğinin coğrafi işareti Ankara'da T.C.Türk Patent ve Marka Kurumu'nda düzenlenen törenle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'e teslim edildi. Böylece Türkiye'deki 385 coğrafi işaretli ürün içinde Muğla ilinin sahip olduğu 7 coğrafi işaretinden 3'ü Milas'ın olmuş oldu.

            MİTSO, Milas zeytinyağı ve Milas el halılarından sonra yörenin yerel lezzetlerinden olan Milas tepsi böreğinin de coğrafi işaretini aldı. MİTSO'nun tepsi böreğine almış olduğu coğrafi işaretin tescil belgesi, Ankara'da T.C. Türk Patent ve Marka Kurumu'nda düzenlenen törenle verildi. Türkiye'nin çeşitli yörelerinden 24 coğrafi işaretli ürüne coğrafi işaret tescil belgelerinin verilmesi için düzenlenen törende Milas tepsi böreğinin coğrafi işaret tescil belgesi, T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ve T.C. Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habib Asan tarafından MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'e verildi.  T.C. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından verilen Milas tepsi böreğinin coğrafi işaret tescil belgesinde "Bu coğrafi işaret, 6769 sayılı Sıni Mülkiyet Kanunu kapsamında 19.12.22017 tarihinden itibaren korunmak üzere 23.11.2018 tarihinde tescil edilmiştir. Tescil ettiren : Milas Ticaret ve Sanayi Odası" ifadesi yer alıyor. Yeni coğrafi işaretli ürünlerin tescil belgelerinin verilmesi töreninde, Milas'tan götürülen 10 kg. Milas tepsi böreği, aralarında eski bakanlardan Nabi Avcı'nın da olduğu törende hazır bulunanlara dağıtıldı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından ikram edilen Milas tepsi böreğini çok beğenen konuklar börekleri bir anda bitirdiler. Birçok kişi de Reşit Özer'e adreslerini vererek Milas tepsi böreği göndermesini istediler. Milas tepsi böreğinin coğrafi işaretle tescillenmesiyle birlikte Muğla ilinin 7 coğrafi işaretli ürününün 3'ünü, MİTSO tarafından coğrafi işaretleri alınmış Milas ürünleri oluşturuyor. Muğla ilinin coğrafi işaretli ürünleri şunlar: Milas el halıları, Milas zeytinyağı, Milas tepsi böreği, Bodrum mandalini, Muğla saraylısı, Muğla köftesi, Muğla çam balı.

            Öte yandan MİTSO'nun Milas yağlı zeytini için yapmış olduğu başvuruyla ilgili işlemler de devam ediyor. Milas yağlı zeytininin coğrafi işaret tescil işlemlerinin Ocak ayında tamamlanması bekleniyor. Ankara'da T.C. Türk Patent ve Marka Kurumu'nda Milas tepsi böreğinin tescil belgesini törenle teslim alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Coğrafi işaret ürünlerin değerine değer katıyor. Milas zeytinyağının, Milas halılarının ve Milas tepsi böreğinin coğrafi işaretlerini aldık. Milas'ın şimdilik üç ürünü coğrafi işaretli oldu. Coğrafi işaret, ürünlerimizin kalitesini, isim hakkını koruma altına alıyor ve bir marka değeri kazandırıyor. Böylece bu ürünleri üreten üreticilerimiz daha çok kazanç sağlayabiliyor. Coğrafi işaret alacağımız daha başka ürünlerimiz de olacak" dedi.

           

           

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık