MİTSO'da yeni yılın ilk meclis toplantısı oybirliği ile...

​​​​​​​"OSB'NİN GENİŞLETİLMESİ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNULACAK"

MİTSO'da yeni yılın ilk meclis toplantısı oybirliği ile...

            Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın Ocak ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas OSB'deki 54 sanayi parselinin tahsisinin yapıldığını belirterek faaliyete geçen fabrika sayısının yüzde 70'e ulaştığı anda OSB'nin genişletilmesi için girişimde bulunacaklarını bildirdi.

            MiİTSO'nun Ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda Odanın Aralık ayı kati mizanı görüşüldü.  Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Aralık ayı kati mizanında alacak ve borç kısmının 2 milyon 86 bin TL, borç ve alacak bakiyesinin 589 bin 968 TL olduğu açıklandı. Mizan üzerine söz almak isteyen olmayınca yapılan oylamada MİTSO'nun Aralık ayı kati mizanı, oturumda hazır bulunan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

            Gündemin dilek ve temenniler maddesinde söz alan MİTSO Meclis Üyesi Reşat Uygun, Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınması nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve yönetim kurulu üyelerini kutladı ve teşekkür etti. Reşat Uygun, AB coğrafi işaretinin zeytin ve zeytinyağı üretiminin arttırılması için de bir fırsat olduğunu belirterek zeytin ağaçlarının gübrelenmesinin üretimde var yılı / yok yılı ayrımını ortadan kaldırabileceğini ileri sürdü. Reşat Uygun, zeytin ağaçlarının gübrelenmesi için MİTSO'nun girişimde bulunmasını önerdi.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de son bir aylık dönemdeki çalışmaları anlattığı konuşmasında coğrafi işaret sayesinde Milas'ta zeytinyağı markası sayısının hızla arttığını belirtti. Özer, Milas zeytinyağını tanıtmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını anlatarak "Milas zeytinyağının her yerde ve her fırsatta tanıtımını yapıyoruz. Zeytin ve zeytinyağında çok güzel gelişmeler yaşıyoruz. Markalı ve coğrafi işaretli Milas zeytinyağına talep giderek artıyor. Yakında Milas zeytinyağı çok iyi bir yere gelecek" diye konuştu. Konuşmasında OSB'de sanayi parsellerinin tahsislerinin noter huzurunda yapılan kura çekimiyle yapıldığını da belirten Reşit Özer, OSB'de faaliyete geçen fabrika sayısının yüzde 70'e ulaşması durumunda hemen ek OSB için girişimde bulunacaklarını da ifade etti. Özer "Şu anda 54 sanayi parselinin tahsisi yapıldı. Bunlar arasında hemen fabrika inşaatına başlayacak olanlar var. İki yıla varmadan fabrikaların faaliyete geçeceğini düşünüyoruz. Yapılacak fabrika sayısında yüzde 70'e ulaştığımız anda OSB arazisinin bitişiğindeki hazine arazisinin de tahsisini sağlayıp OSB'yi genişleteceğiz" diye konuştu.

            Meclis toplantısında başka söz almak isteyen olmayınca oturum Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından kapatıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık