Morfoloji binası temel atma töreninde protokol krizi..

MSKÜ Milas Veterinerlik Fakültesi’nin Morfoloji binası temel atma töreninde alçak koltuk krizi yaşandı. Milas Belediye Başkan Vekili Halil Mutlu, protokol konuşmalarının ardından MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek ve Veterinerlik Fakültesi Dekanı Artay Yağcı’ya durumu anlattıktan sonra alandan ayrıldı.

Morfoloji binası temel atma töreninde protokol krizi..

Önceki haftalarda yapılması plananlanan ve Marmaris yangını dolayısıyla ertelenen Milas Veterinerlik Fakültesi Morfoloji binasının temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Kampüs alanında yapılan açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, “Uzun süredir devam eden çabalarımız, girişimlerimiz sayesinde Veteriner Fakültemizin gücüne güç katacak çok önemli bir adım daha atyoruz. 700 metrekare kapalı alana sahip, 2 derslik, 1 multidisipliner öğrenci laboratuvarı ve 1 anatomi laboratuvar kompleksini içeren Morfoloji binamızda özellikle Temel Bilimler ve Klinik Öncesi Bilimler bölümünün eksiğini giderecek laboratuvar ve derslikler kurulacaktır.” dedi.

Rektör Çiçek, “Aslında bugünkü temel atma törenimiz, iki aşamalı bir sürecin ilk adımıdır. Bu anlamda ekim ayında temelini atacağımız Hayvan Hastanesi ile çok önemli ve tamamlayıcı bir hamleyi daha hayata geçirmiş olacağız. Hastanemizde Milas ve çevre yerleşimlerdeki hayvancılık işletmelerine yönelik klinik ve acil klinik hizmeti, serbest veteriner hekimlerin ve hayvan yetiştiricilerinin ihtiyaca yönelik sahada sağlanamayan ileri teşhis ve tedavi imkanları gibi birçok hizmet sunulacaktır. Böylece MSKÜ Veteriner Fakültemizin ülkemizde -evet iddia ediyorum-  dünyada  parmakla gösterilecek bir kapasiteye ulaşacağını şimdiden müjdelemek istiyorum.” diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, çalışmanın hayırlı olmasını temenni etti.

AKP Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise, Güllük belediye başkanlığı döneminde restore edilen binanın bir dönem Güllük’te muhasebe bölümü öğrencilerine tahsis edildiğini, ve büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından beton mikserlerinin hazırlanması için bir süre beklenildi. Bu sırada Milas Belediye Başkan Vekili Halil Mutlu; MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek’e alçak koltuk rahatsızlığını dile getirdi ve alandan ayrılacağını söyledi. Rektör Çiçek, Dekan Yağcı ve fakülte personeli; Mutlu’yu ikna etmeye çalışsa da Başkan Vekili Halil Mutlu alandan ayrıldı.

Tören alanında protokol koltuğu olarak getirilen 8 koltukta Belediye Başkanı etiketi olmazken, yanlarındaki daha alçak koltuklardan birinde ‘belediye başkanı’ etiketi bulunuyordu.

Töreni terketmesi sonrası konuştuğumuz Belediye Başkan Yardımcısı ve Vekili Halil Mutlu, konuyla ilgili olarak,  “Bugün yapılan MSKÜ Milas Veterinerlik fakültesi morfoloji birimi binası temel atma törenine Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’ın vekili olarak katıldım. Ancak protokolde Milas Belediyesi yok sayılmış ve göz ardı edilmiştir. Protokol oturma düzeninde Milas Belediye başkanlığına ayrılan koltuk diğerlerine nazaran seviye olarak daha altta ve küçük durumda idi. Ayrıca sunucu ve diğer konuşmacılar da dahil olmak üzere hiç bir hitabette Milas Belediyesi adı kullanılmamıştır. Milas’ın şehriemini  rencide edilmiştir. Milas’ı ve Milas Belediyesi'ni temsilen bulunduğum ortamda buna göz yumamazdım. Bu nedenle töreni terk ettim. Çünkü bu ilk kez yaşanmıyor. Kendi değerlerimizi korumak adına bunu yaptım” dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık