Hayvan pazarında yüzler mutsuz

Kurban Bayramı dolayısıyla Milas’ta kurulan hayvan pazarı hareketlenmeye başladı. Bayrama 3 gün kalmasına rağmen önceki yıllara göre  alıcı ve satıcı sayısındaki azalış dikkatlerden kaçmadı. Satıcılar artan maliyetler nedeniyle fiyatları yükseltmek zorunda kalınca, alıcıların birçoğu kurban kesmekten vazgeçti. Satıcıların en büyük umudu, arefe günü oluşacak kalabalık.

Hayvan pazarında yüzler mutsuz
  • 06 July 2022, Wednesday 14:05

9 Temmuz Cumartesi günü kutlanacak olan Kurban Bayramı dolayısıyla Milas’taki hayvan pazarı faaliyete başladı. İlçenin farklı bölgelerinden hayvan pazarına adeta göç eden hayvancılar, alıcıların ilgi göstermesini bekliyor. Bayrama 3 gün kalmasına rağmen pazarda henüz yeterli kalabalık oluşmadı.  Hayvan pazarında arefe günü bir hareketliliğin yaşanması bekleniyor.

Alanda, küçükbaş hayvan fiyatları, ağırlık ve cinslerine göre 3 bin 500 ile 7 bin lira arasında fiyatlarla satışa çıkarıldı. Bazı satıcılar, kredi kartıyla satış gibi ödeme kolaylıkları da sunuyor. Ancak pazara gelen birçok vatandaş, fiyatları yüksek bularak bu yıl kurban kesmekten vazgeçtiklerini dile getirdi.

Öte yandan Kurban Bayramı’nda vatandaşların, kurbanlarını rahat, güvenli ve hijyenik bir ortamda kesebilmesi için Milas Belediyesi kent genelinde hayvan kesim noktaları oluşturuyor. Milas Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü Milas’ta toplam 5 noktada hayvan kesim noktası kuracak. Bölgeler, önümüzdeki günlerde belli olacak.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık