Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MUÇEP Başkan Osman Gürün’ü ziyaret etti...

Belediyelerin stratejik plan çalışmalarına hız verdiği bu dönemde Muğla Çevre Platformu temsilcileri önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray da hazır bulundu.

MUÇEP Başkan Osman Gürün’ü ziyaret etti...

Görüşmede MUÇEP’liler, Başkan’a yeni dönem için başarılar dileyerek ziyaretlerinin yerel seçim öncesinde yayınladıkları yerel seçim bildirgesindeki taleplerinin fikri takibi olarak görülebileceğini kaydettiler. “Demokratik Yerel Yönetim Ekolojik Kültürün Ayrılmaz Parçasıdır” başlığı ile yayınlanan  bildirgede, karar alma süreçlerine halkın geniş katılımının gerekliliğine vurgu yapılmış ve katılım mekanizmalarının oluşturulması talep edilmişti. 

Ziyaretçiler, stratejik plan döneminin katılım mekanizmalarının oluşturulması için bir fırsat oluşturduğunu ifade ederek Osman Gürün’den sürecin gerçek paydaşlarla ve olabildiğince farklı kesimlerin temsil edilerek yapılmasını istediler. MUÇEP’liler, stratejik planlama sürecinin devamında,  eylem planlarının da yine katılımcı bir şekilde hazırlanmasını arzu ettiklerini bildirdiler.

MUÇEP’in Büyükşehir Belediyesine daha önce ilettiği stratejik plan önerileri; Katılımcı Demokratik Belediyecilik, Doğa Koruma, İklim Değişikliğini Azaltma, İklim Değişikliğine Uyum, Halk Sağlığı için Sağlıklı Suya ve Gıdaya Erişimbaşlıklı bölümleri içeriyor. Belediye yetkilileri ile bu kapsamda ilk görüşme gelecek hafta gerçekleştirilecek.

Osman Gürün MUÇEP’in çalışmalarını takdirle izlediğini ifade ederek çevre ile ilgili taleplerin iletilmesi ve değerlendirilmesi konusunda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray’ın tam yetkili olduğunu ve dile getirilen taleplerin dikkate alınacağını ifade etti.

Görüşme birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis