‘Ölüm Kavşağı’ ne zaman bitecek?

Sürekli ölümlü ya da yaralamalı trafik kazalarıyla sıkça ilçe gündeminde yer alan Baharlı Kavşağı, ne zaman ‘ölüm kavşağı’ olmaktan çıkacak?

‘Ölüm Kavşağı’ ne zaman bitecek?

Milas-Bodrum Karayolu üzerinde yer alan Baharlı Kavşağı, sürekli meydana gelen trafik kazaları ile can almaya devam ediyor. Gün geçmiyor ki yaralamalı ya da ölümlü trafik kazası meydana gelmesin. Hem malını, hem de canını kaybeden vatandaş ise “Artık meydana gelen ölümlere göz yumulmasını istemiyoruz” diyerek, yetkililere “bir an önce çözüm bulun” çağrısı yapıyor.

Üst geçit yapılarak meydana gelen kazaların önüne geçilmesi planlanan ve çalışmalara başlanan ancak istimlâk sorunu nedeniyle çalışmaların durdurulduğu, fakat daha sonra sorunun çözüldüğü ve çalışmaların yeniden başlayarak, kısa sürede tamamlanacağı belirtilen Baharlı Kavşağı’nda yapılan bir çalışma yok; ancak trafik kazası meydana gelmeye devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kış aylarındaki hava muhalefetinin ortadan kalkmasının ardından çalışmaların yeniden başlayacağını duyururken, Bodrum başta olmak üzere köprülü kavşak projesiyle içinde turistik İncirliin Mağarası’nın da bulunduğu, Baharlı, Gökçeler, Ağaçlıhöyük, Yaka, Savran, Yaşyer, İçme ve Damlıboğaz mahallelerine de ulaşımın daha güvenli biçimde sağlanacağı belirtilmişti.

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan ise konuyla ilgili ortak bir açıklama yaparak, bugüne kadar çok sayıda yaralamalı ve ölümlü kazanın yaşandığı Baharlı Kavşağı için girişimlerde bulunduklarını ancak, bir vatandaşın kamulaştırma bedeline itirazı sonucu projenin geciktiğine dikkat çekmişlerdi.

Başta, turistik Bodrum bölgesi ve Milas-Bodrum Havalimanı’na ulaşımı sağlıyor olması nedeniyle özellikle yaz aylarında çok yoğun bir trafik akışının yaşandığı Milas-Bodrum karayolu üzerindeki Baharlı kavşağı, bugüne kadar çok sayıda vatandaşımızın canına mal oldu. Muğla milletvekilleri Demir ve Gökcan, yapılan girişimler sonucu kavşağın yapımının öne alındığını ve kısa süre içinde çalışmalar kaldığı yerden başlayacağını belirtmişlerdi, ancak aradan geçen zaman, bölgede hiçbir çalışmanın olmadığını gösteriyor.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık