Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MUÇEP Milas Meclisi Uyardı:​​​​​​​“SADECE YANAN AĞAÇLARI DEĞİL, YAŞ AĞAÇLARI DA KESİYORLAR”

Yaz aylarında yaşadığımız büyük yangın felaketi sonrasında, Orman Müdürlüğü, yanan ağaçların kesimi için ihaleler yapıyor. Ancak bölgedeki vatandaşlar, bu kesimler sırasında sadece yanan ağaçların değil, sağlam çam ağaçlarının da kesildiğini belirterek, yetkililere ve jandarmaya suç duyurusunda bulunuyorlar.

MUÇEP Milas Meclisi Uyardı:​​​​​​​“SADECE YANAN AĞAÇLARI DEĞİL, YAŞ AĞAÇLARI DA KESİYORLAR”
  • 18 February 2022, Friday 14:21

Konuyla ilgili olarak Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Milas Meclisi adına yazılı bir basın açıklaması yapan Neşe Tuncer, yetkilileri, açıkça suç olan yaş ağaçların kesimini önlemeye çağırdı.

MUÇEP Milas Meclisi’nin açıklaması şöyle:

“Basına ve Kamuoyuna

Gecen yaz aylarında; tüm canlı yaşamını etkileyen ve ekosisteme büyük zarar  veren  orman yangınlarını bu yörede birlikte yaşadık.

 Kıyıya doğru ormanlarımız yanarken denizden su alıp yangın yerine su basacak ya da alıp götürecek araç tartışması günlerce sürdü gitti. Orman yangınlarını söndürmek yerel yönetimin mi yoksa hükümetin mi görevi tartışması altında ormanlarımız tıpkı masaldaki gibi “yandı kül oldu bitti” .

Basına ve kamuoyuna yansıyan haber ve resimlere göre sadece yanmış çam ağaçları değil yaş ve kozalak içindeki çam ağaçlarının da kesildiği,  kereste ve odun yapıldığı tarafımıza kayıtlı belgeli olarak iletildi.

Bizler; çevre ekoloji ve tüm canlı yaşamı savunucuları olarak bu açıklamayı yetkililere, sorumlu kişilere ve halkımıza duyurarak hukuki ve demokratik kanalların harekete geçmesini istedik.

 Fesleğen, Mazı ve Çökertme’ye doğru yapılan yangın yeri temizleme, düzenleme, tesviye çalışmaları sırasında yanmamış ormanlık alandaki yaş çam ağaçlarının kesildiğini fotoğraflar ile belgeledik. Ormanları koruyan anayasa maddeleri ve orman kanunu hükümleri varken ve o kadar orman alanı yanmış durumdayken hala birilerinin yaş çam ağaçlarını kesme girişiminden geri durmaması açıkça suçtur.

Bu suça ortak olanlar, göz yumanlar, mevcut yasaları hiçe sayanlar ve bunlara görmezden gelenler hakkında devlet liyakatının ve yasal gücün devreye girmesini, çevre sakinleri ve yaşam savunucuları olarak yetkililerden talep ediyoruz.

Ormanları korumak devletin ve vatandaşın ortak görevidir.

Atatürk’ün deyimiyle; “Ormansız ve ağaçsız kalan bir vatan, vatan değildir”.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis