Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla Barosu Yönetim Kurulu’ndan Sert Açıklama: “Kendilerine hakim olamayanlar, mahkeme hakimi olamazlar!”

Mahkeme hakiminin, İstanbul’daki bir davada, davacı vekili hanım avukatının etek boyunu sorgulaması ve zabıtlara geçirmesi skandalı sonrası, tepkiler büyüyor. Muğla Barosu Yönetim Kurulu da sert bir açıklama yayınladı.

Muğla Barosu Yönetim Kurulu’ndan Sert Açıklama:  “Kendilerine hakim olamayanlar, mahkeme hakimi olamazlar!”

Baro’nun açıklamamsı şöyle:

“29.05.2019 tarihinde İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi'nde yapılan duruşma esnasında, mahkeme hâkimi Hakim Mehmet Yoylu’nun, kadın bir meslektaşımızıngiymiş olduğu etek boyunu hedef aldığı, sözde hakimin mahkemenin Yazı İşleri Müdürü'nü duruşma salonuna çağırdığı, eteğin kısa olduğu, fotoğrafının çekilip baroya iletilmesini istediğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Duyduğumuzda inanmak istemediğimiz, gerçek olamayacağını düşündüğümüz böylesi vahim bir olayın gerçek olması, yargı sistemimizde böylesi bir hakimin yer aldığını görmek tüm Avukat meslektaşlarımızı, toplumu ve adalete güvenen her insanı dehşete düşürmektedir.

Kadına, onun yaşam tarzına, seçim hakkına, medeni haklarına yönelik her türlü saldırının ve ayrımcılığın tam karşısındayız.

Kendilerine hakim olamayanlar, mahkeme hakimi olamazlar!

Hakimlik vasıflarına sahip olmadığını gördüğümüz ilgili hakimin derhal görevden alınmasını,  konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı, kadın bir meslektaşımızın uğradığı bu taciz eyleminin her zaman karşısında olduğumuzu, kamuoyumuzun bilgisine saygıyla sunarız.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis