“MUĞLA DÜŞERSE, CUMHURİYET DÜŞER”

İlçemize bağlı mahallelerdeki çalışmaları Beçin’in iki ayrı noktasında ve Emek Mahallesi’nde sürdüren Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, AKP adayının Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması için oynanan bazı oyunlar olduğuna dikkat çekti.

“MUĞLA DÜŞERSE, CUMHURİYET DÜŞER”

İlçe merkezine bağlı Beçin Mahallesi ve Emek Mahallesi sakinleriyle seçim çalışmalarını sürdüren Millet İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ve ekibine, İYİ parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, eski Dönem CHP Muğla Milletvekili Av. Zeki Çakıroğlu, eski Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, CHP ve İYİ Parti ilçe yöneticileri, kadın ve kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde meclis üyeliğine aday olan isimler katıldı.

Seçim bürosundan toplantının yapıldığı alana kadar yürüyerek gelen kortej, Beçin’de kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. Her iki partinin ilçe başkanı ve belediye meclis üyesi adayları teker teker platforma çıkarılarak tanıtılırken, toplantıya katılan mahalle muhtarları da anons edilerek, platforma alındı. Mahallesine verilen hizmetler nedeniyle Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a çiçek takdim edilmesinin ardından Milas Belediyesi Beçin Gençlikspor Kulüp Başkanı Erhan Çiftçi ve Yeni Milasspor Amigosu ‘Şeker’ de, kulüplerin atkısını başkana hediye ettiler.

Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat eşi ve kızı ile kalabalığı selamladıktan sonra başladığı konuşmasında, özellikle Muğla Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde bazı oyunların döndüğüne dikkat çekti. Başkan Tokat konuşmasında şunları söyledi:

“Bağımlı ya da bağımsız adaylar bir araya geldiler. Bu seçimler CHP ile AKP adayı arasında geçiyor ancak AKP adayının kendi oylarıyla bu seçimi kazanma şansı görünmüyor. Devşirme adaylar da adeta onun kazanması için AKP adayının değirmenine su taşıyorlar. Bu aleni olmayan işbirliğinin bir tek amacı var o da, Millet İttifakı adayının oylarını bölmek ve AKP adayının seçimi kazanmasını sağlamak.

Çünkü başta İstanbul ve Ankara olmak üzere kendilerine bağlı büyükşehirlerde rant sağlayacakları bir alan kalmadı. Artık gözlerini başta Muğla olmak üzere kıyı şehirlerine çevirdiler. Bu nedenle gözlerini Muğla’ya diktiler. Gökova Körfezi başta olmak üzere henüz el değmemiş bakir alanları yandaşlarına peşkeş çekmek ve bu yolla rant elde etmek isteyenlerin önünde Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün büyük bir engel ve bu engeli ortadan kaldırmak istiyorlar.

Çok açık ve net bir şekilde söylüyorum; çocuklarımızın geleceği için, kentimizin geleceği için bu ranta engel olmalıyız. Muğla, ‘Cumhuriyetin’ kalesi konumunda bir kent ve bu kenti ele geçirmek için her türlü oyunu oynamaya çalışıyorlar. Bu nedenle diyorum ki Muğla düşerse, Cumhuriyet düşer.

Bu seçim sürecinde Millet İttifakı adaylarına oy istemek için tüm Muğla’yı gezen ve yoğun bir emek harcayan Muğla Milletvekilimiz Sayın Metin Ergun birazdan sizlere bu konuda çok önemli şeyler anlatacaktır. Bu nedenle ben sözlerimi fazla uzatmak istemiyorum.

Bu kentin insanları bana iki dönem memleketime ve Milas halkına hizmet etme onurunu verdi. Bu onur ve gururu yaşama fırsatı veren tüm hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız bu 10 yılda iki farklı sistemde, iki farklı dönem geçirdik. 2009’da Milas merkezdeki 13 mahalleyi yönetmek için biz seçtiniz. İlk dönemde, altyapısından üst yapısına, organize sanayi bölgesinden Akgedik Barajı’ndan su alınmasına, doğalgaz getirilmesinden çevre yolunun düzenlenmesine, yeşil alanlar, yeni parkların yapılmasından spor-sanat ve kültür tesislerinin yapılmasına, birçok alanda Milas’a ilkleri yaşattık. Milas’ın kaderini değiştiren çok büyük projelere imza attık. Milas bugün, altyapısı ve üstyapısı sağlam, geleceğe umutla bakan, değişen ve gelişen bir kenttir. Bunları sizlerin de desteğiyle hep beraber başardık.

Önümüzdeki dönemde de yeni oluşacak ekibimizle ve büyükşehir belediyemizle yeni hedeflerimiz var. Bu görev yaptığım dönem içerisinde özellikle büyükşehir olduktan sonra 2014-2019 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün çok önemli desteklerini gördüm, Milas olarak bu dönemde gerçekten önemli yatırımlar aldık.

Bu dönemde en önemli hizmet ise modern bir katı atık çöp depone alanıdır. Bu konuda gerçekten çok önemli bir eksiklik halledildi. İkinci etap olarak da çöpten elektrik enerjisi üretecek bir santral kurma çalışmaları başladı, çalışma tamamlandı Milas, kendi enerjisini çöpten üretecek. Bu proje hem Milas, hem de Türkiye için çok önemli bir prestij projesi olacak.

Bunları şunun için anlatıyorum. Mahallelerimize yeni sistemde hizmet verecek sadece iki kurum vardır. Bunlardan biri ilçe, diğeri de büyükşehir belediyesidir. Bu nedenle ilçe ve büyükşehir belediyelerin birlikte ve uyum içinde çalışması, hem etkin hizmet, hem de kalite bakımından çok önemlidir. Dolayısıyla sizlerden hem Muhammet kardeşinize, hem meclis üyesi adaylarımıza ve hem de büyükşehir belediye başkan adayımız Sayın Dr. Osman Gürün’e oy istiyorum.”

Belediye başkanlığı döneminde önemli ihtiyaçları karşılayan ve neredeyse sorunsuz bir Beçin Belediyesi’ni kendilerine devreden eski Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı ve kendisinin öğretmeni olan, şimdi de Millet İttifakı Meclis Üyesi Adayı olan Emekli Öğretmen Mehmet Ali Akbay’a teşekkür eden Başkan Tokat, yeni dönemde Milas’ın çok güçlü bir kent olacağını söyleyerek, yeni dönemdeki projelerden bazılarını paylaştı.

“Genel başkanlarımızın imzasına sahip çıkmak, bizlerin siyasi namus borcudur”

Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat’ın ardından söz alan İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun ise alandaki CHP ve İYİ partililere seslenerek, ittifak protokolüne sahip çıkmalarını istedi.

Milletvekili Ergun; “Bugünlerde en çok duyduğumuz bir söz var; Beka… Neymiş efendim Cumhur İttifakı’nın adayları bu seçimleri kazanmazsa Türkiye’de bir beka sorunu ortaya çıkarmış! Oysa bu seçimler bir milletvekili genel seçimleri değil. Bizler, Cumhurbaşkanını seçmeyeceğiz. Mahalle muhtarımızı, 4 azasını, belediye meclis üyelerini, ilçe ve büyükşehir belediye başkanlarını seçeceğiz. Bunların kim olduğunun, yani Beçin Mahalle Muhtarı’nın Ahmet veya Mehmet olmasının, Milas Belediye Başkanı’nın Muhammet ya da Metin olmasının ülkenin bekası ile ne lakası var? Bunların yaptığı sadece korku siyasetidir. Sayın Cumhurbaşkanı ve küçük ortağı Sayın Devlet Bahçeli’nin tek derdi, koltuklarını sağlama almaktır. 

Bu alanda eğer ülkücüler varsa onlara sesleniyorum: Ben de bir ülkücüyüm ve bunu kimse sorgulayamaz. Bugün Denizli’de, Balıkesir’de Millet İttifakı’nın ortak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ülkücü kardeşlerimizdir ve İYİ Parti amblemi altında seçimlere giriyorlar. Gidişat şu anda çok iyi ve inşallah seçimleri de kazanacaklar. Bir ülkücü kardeşimizin seçilmesinden hangimiz rahatsızlık duyarız? Üstelik bu kardeşlerimizin seçilmesi için Cumhuriyet Halk Partililer gece-gündüz demeden çalışıyorlar. Bu nedenle sizlere, alandaki CHP ve İYİ partililere sesleniyorum: Sayın iki genel başkan; Türkiye’nin geleceği, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin tekrar yönetime gelebilmesi ve kuruluş ilkelerinin tekrar oluşabilmesi için bir ittifak kurdular. Parlamenter sisteme dönmek zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği, muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi çıkarmak istiyorsak, tekrar demokratik bir sisteme dönmek mecburiyetindeyiz.

Elbette bu seçimler bir genel seçim değil. Sonuçta bir yerel seçim ancak biz bu yerel seçimde iktidara bir ‘sarı kart’ göstermeliyiz. Başta Muğla olmak üzere tüm Türkiye’de Millet İttifakı’nın aldığı oy bu mesajı vermelidir. Sizlerden, o parti, bu parti demeden, o aday, bu aday demeden, bu ittifaka sahip çıkmanızı istiyorum.

İYİ Partili dostlarım, özellikle size söylüyorum. Nasıl ki Denizli’de, Balıkesir’de ve Millet İttifakı’nın oluştuğu başka yerlerde Cumhuriyet Halk Partililer, İYİ Parti adayı için nasıl çalışıyorsa, Milas’ta ve Muğla’da da sizler canla-başla çalışmalısınız. ‘Ben ülkücüyüm, ben sağcıyım nasıl bir sol partiye veya sol parti adayına oy veririm’ gibi düşünceden uzak, ülkemiz ve milletimizin geleceği için bunu yapmak zorundayız” dedi ve her iki partinin genel başkanlarının imzasına sahip çıkmanın, siyasi bir namus borcu olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık