Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kitap okuma etkinliğinde renkli görüntüler…

Bu sene 25-31 Mart 2019 tarihleri arasında 55’ncisi kutlanan ‘Kütüphane Haftası’ kapsamında ilçe merkezindeki ‘Şehir Parkı’nda Milas İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından bir stand kuruldu. Çeşitli okullardan gelen öğrenci, öğretmen ve birçok kurum amiri, yaklaşık bir saat boyunca güneşli bir havada, çimlerin üzerinde kitap okudular.

Kitap okuma etkinliğinde renkli görüntüler…

Tüm ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de, Kütüphane Haftası kutlamaları kapsamında okuma etkinliği yapıldı. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, şube müdürleri Akın Coşkun, Coşkun Demir ve Türker Yurtsever’in yanı sıra; Milas Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şubesi Milas Temsilcisi Mehmet Demirel, Kütüphane Müdiresi Şerife Öztürk, kütüphane personeli, çeşitli okulların müdür, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı kitap okuma etkinliği, renkli görüntüler oluşturdu.

Havanın güneşli olmasını fırsat bilen öğrenciler ve diğer katılımcılar, ağaçların altında ve çimlerin üzerine oturarak yaklaşık bir saat boyunca kitap okurken, etkinliğin sonunda öğrencilere ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Etkinlik boyunca eğitmenleriyle birlikte kitap okuyan öğrenciler keyifli bir zaman geçirirken, İlçe Kütüphane Müdiresi Şerife Öztürk, ‘Okumaya ve okutmaya engel yok’ sloganıyla dileyen her Milaslı vatandaşın kütüphaneden ödünç kitap alabileceğini söyledi.

Öztürk; “Türkiye’de ne yazık ki okuma alışkanlığı çok fazla değil. Bu bağlamda hassasiyetin oluşması açısından bu etkinlik çok güzel fırsat oluşturmaktadır. İnternetin hayatımıza girmesiyle çocuklarımız ne yazık ki kitaplardan uzaklaştılar. Oysa bilgiye ulaşmanın yolu okumaktan geçiyor. Çocuklarımızı mutlaka kitap okumaya özendirmeliyiz.

Çünkü her kitap bir dünya demektir. Biz toplumumuza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak ve kütüphaneyi sevdirmek istiyoruz. Bütün Milaslıları 7’den 70’de okumaya davet ediyoruz” dedi.

Öğrencilerin arasında oturan ve onlarla birlikte kitap okuyan kurum amirleri de keyifli bir zaman dilimi geçirdiklerine vurgu yaparak; günün koşuşturması, stres ve farklı nedenlerle kimi zaman kitap okumayı ihmal ettiklerini belirterek bu etkinliğin yeniden bu alışkanlığı kazanmalarına fırsat olduğunu söylediler.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis