Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla Milletvekili Metin Ergun, Milas Doğalgaz’ını Enerji Bakanı’na Sordu

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle, Milas’ın doğalgazını, bir soru önergesiyle TBMM gündemine soktu. Ergun’un soru önergesi şöyle:

Muğla Milletvekili Metin Ergun, Milas Doğalgaz’ını Enerji Bakanı’na Sordu

“Muğla ilimizin Milas ilçesinde alt yapı çalışmaları devam eden Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsaların hak sahiplerine verilmesi ile ilgili süreç hukuken alt yapı çalışmalarının bitimini takiben başlayacaktır. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde ise fabrikaların kurulması planlanmaktadır.

Bu bağlamda, faaliyete geçtiği andan itibaren, Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin enerji üretimi ve ısınma süreçleri içerisinde ciddi bir doğalgaz ihtiyacının gündeme geleceği açıktır.

Ayrıca; Milas Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgaz getirilmesi, Türkiye’nin en yoğun hava kirliliği yaşayan ilçelerinden birisi olan Milas’ta halkın kullanımı için doğalgaz dağıtımı yapılmasına da vesile olacaktır. Bu anlamda Milaslı hemşerilerimizin bu konuda büyük beklentileri mevcuttur.

Bu bilgiler ışığında;

  1. Bakanlığınızda, Milas Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgazın ulaştırılması ile ilgili şimdiye kadar yapılmış bir çalışma mevcut mudur?

 

  1. Milas Organize Sanayi bölgesi ile beraber Milas geneline de doğalgaz dağıtımını düşünüyor musunuz, bu konuda herhangi bir plan ya da çalışma var mıdır?”

 

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis