Muğla Zeytinyağı Kalite Yarışması  için başvuru  süresi uzatıldı

20 Aralık'ta başlayan 3. Muğla Zeytinyağı Kalite Yarışması başvuru süresi uzatıldı. 21 Ocak’ta sona erecek olan başvuru süresi 4 Şubat 2022’ye kadar devam edecek.

Muğla Zeytinyağı Kalite Yarışması  için başvuru  süresi uzatıldı
  • 20 January 2022, Thursday 9:28

 Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Muğla İli Zeytinyağı Kalite Yarışmasına başvurular 20 Aralık’ta başlamıştı.

 Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün "Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi" kapsamında Muğla S. Koçman Üniversitesi, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Zeytindostu Derneği ile işbirliği yaparak düzenlediği "Zeytinyağı Kalite Yarışması" için başvurular başladı. Başvurıların 4 Şubat’a kadar uzatıldığı açıklandı.

Yarışmaya katılmak isteyen zeytinyağı üreticilerinin tescilli marka sahibi olmaları, ürünlerinin piyasada fiilen satılıyor olması, Bakanlıkça verilmiş "İşletme Kayıt Belgesi"ne sahip olmaları veya bu izne sahip bir işletmede fason üretim yaptıran ya da ihraç eden üretici olmaları, yağhaneci, tüccar, sanayici, firma veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde çiftçi kayıt sistemine girmiş ve en az 3 dekar zeytinliğe sahip olmaları gerekiyor. Yarışmaya katılacak zeytinyağlarının Muğla bölgesi içindeki zeytinliklerden elde edilmiş olması gerekirken zeytin türü konusunda bir kısıtlama bulunmuyor. Her katılımcının bir örnek zeytinyağı ile başvurabileceği yarışmada duyusal ve kimyasal analizde 85 - 100 puan alan zeytinyağları altın madalya, 70 - 84 puan alanlar gümüş madalya, 55 - 69 puan alanlar da bronz madalya ile ödüllendirilecekler.

 

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık