Muğla’da 1441 Vatandaş Adreste Nüfus Hizmetinden Faydalandı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sosyal devlet anlayışıyla hayata geçirilen “Adreste Nüfus Hizmeti” projesi kapsamında Muğla’da 2021 yılı ve 2022 yılının ilk iki ayında 1441 vatandaşın başvurusu bulundukları adreste alındı.

Muğla’da 1441 Vatandaş Adreste Nüfus Hizmetinden Faydalandı

Muğla Valiliği’den konuyla ilgili yayınlanan bültende şunlar belirtildi:

“Siz bize gelemiyorsanız biz size geliriz” temasıyla hayata geçirilen projeyle yaşlılık, engellilik, hastalık veya mücbir sebepler dolayısıyla kendileri veya yakınları tarafından nüfus müdürlüklerine gelemeyeceği beyan edilen vatandaşlarımızın evlerine gidilmek suretiyle taşınabilir kayıt cihazları ile nüfus hizmetlerinden yararlanmaları sağlanmaktadır.

Proje kapsamında Muğla İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ve İlçe Nüfus Müdürlükleri tarafından 2021 yılında 1424, 2022 yılının Ocak ve Şubat aylarında 17 olmak üzere toplam 1441 vatandaşımızın başvuruları bulundukları adreste alındı.

Sosyal devlet anlayışıyla hayata geçirilen proje kapsamında vatandaşların nüfus hizmetlerinden tam ve etkin yararlanabilmesinin hedeflendiğini belirten İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül, Proje ile dezavantajlı durumdaki vatandaşlarımıza fırsat eşitliği sağlamak üzere verilen hizmetlerin güvenilir, etkin, kaliteli ve sürdürülebilir şekilde sunulması, ulaştırılması ve bu hizmetlerin kullandırılması büyük önem arz etmektedir. İlimiz genelinde Valimiz Sayın Orhan Tavlı’nın himayelerinde ve kaymakamlarımızın destekleriyle vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Yakınları veya kendileri tarafından yaşlılık, engellilik ve mücbir sebepler dolayısıyla nüfus müdürlüklerine gelemeyeceğini telefonla beyan eden vatandaşlarımızın karşılıklı belirlenen uygun bir zamanda adresine gidilerek kimlik kartı başvuruları oluşturulmaktadır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılan kimlik kartı vatandaşlarımızın adresine gönderilmektedir.”

 

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık