MUĞLA’DA ANJİYO ÜNİTELERİ HASTA KABULÜ’NE BAŞLADI..

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir basın bildirisi yayınlayarak, Araştırma Hastanesi’ne iki adet Anjiyo Ünitesi’nin kurulduğunu ve hasta kabulüne başlandığı bilgisini paylaştı.

MUĞLA’DA ANJİYO ÜNİTELERİ HASTA KABULÜ’NE BAŞLADI..

Mulğ Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, uzun zamandır kurmayı amaçladığımız Anjiyo Ünitesine, 11.03.2019 tarihinde ilk hastamızı başarı ile aldık. Eski hastane binamızda uygun olmayan fiziki şartlar sebebi ile kuramadığımız anjiyo ünitesi için yeni binamıza geçer geçmez süreçlere başlanmış, hatta sadece erişkin kardiyologlar değil, çocuk kardiyoloji, girişimsel radyoloji ve girişimsel nöroradyolojinin kullanımı planlanarak, iki cihaz talebi yapılmış ve Sağlık Bakanlığımızca temini yapılarak, Ocak ayı sonunda ikisinin de teslimi yapılmıştır.

Bugün itibarı ile ilk cihaz hizmete girmiş, gerekli lisans işlemleri yapılmış ve ilk hasta alımına başlanmıştır. Bugün işlem yaptığımız 3 hastamıza koroner anjiyografi başarıyla gerçekleştirilmiş olup, 2 hastamıza koroner bypass kararı alınmış,  bir hastamıza da başarıyla stent uygulanmıştır.

Bundan sonra ilimizden dışarıya en çok sevk sebebi olan kardiyoloji hastaları için hem anjiyo hem de açık kalp ameliyatları hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilecek olup, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunar, bu mutluluğu sizler ile paylaşmanın heyecanını yaşamaktayız.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık