MUĞLA’DA SON DURUM..

Seçime sayılı aylar kala anket şirketleri de anketleri sıklaştırdı. ORC'nin mayıs ayından bu yana Ankara, Samsun, Antalya, Erzurum, Aydın gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 33 ilde yaptığı anketlerde çıkan sonuçlar yayınlandı.

MUĞLA’DA SON DURUM..

Gerçek Gündem’in aktardığına göre, 2018 Genel Seçim sonuçlarını en isabetli tahminle bilen kamuoyu araştırma şirketi ORC, Mayıs ayından bu yana 33 ilde yaptığı seçmen anketlerinin sonuçlarını açıkladı.

Ağırlıklı olarak AKP'nin 'kaleleri' olarak tanınan illerden oluşan merkezlerde iktidar partisinin yaşadığı büyük oy kayıplarının dikkat çektiği anketlerde, Millet İttifakı partilerinin Cumhur İttifakı partilerine göre de ya önde olduğu ya da başa baş bir duruma ulaştığı ortaya çıktı.

Muğla ile ilgili veriler ise, anketin yapıldığı Haziran ayı itibariyle şöyle:

 

Bu sonuçlara göre AKP, 2018 seçimlerine göre yüzde 8,1 oy kaybetmiş. MHP ise Yüzde 6,7’den 3,4’e düşmüş. CHP’nin oyları 2018’e göre 1,7 puan artmış, ancak en büyük artış İYİ Parti’nin oylarında yüzde 9,9 oranında olmuş. Yani 2018’den bu yana, Cumhur İttifakı’nın oylarında yüzde 12 civarında gerileme olmuş ve bunlar İYİ Parti ve CHP’ye yönlenmiş.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık